Genade voor zedendelinquent

Ds. J.A. Mol / Geen reacties

21-08-2024, 10:52

Vraag

De laatste tijd ging het in de media nogal eens over een Olympische volleyballer die een straf heeft uitgezeten voor seks met een minderjarige. Inmiddels is het tien jaar later en is hij succesvol volleyballer. Hij heeft zelf aangegeven spijt te hebben van zijn daden en het niet hadden moeten doen. Op sociale media is de kritiek echter niet van de lucht. Ook supporters van andere landen floten hem uit. Mij bekroop een gevoel van onbehagen. Hebben we als christen iemand die zegt berouw te hebben over een grove zonde te geloven? Of moeten we terecht afstand nemen van zo iemand?

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Antwoord

Beste vriend(in),

Is er ook genade voor een zedendelinquent? Concreet vraag je of we ‘als christen’ iemand die zegt berouw te hebben over een grove zonde hebben te geloven. Nee, we doen niets af aan de ernst van zo’n situatie. Maar als er ergens gesproken wordt over recht en genade, dan moet je toch bij een christen zijn? Een echte christen weet wat het is om van genade te leven… Herken je dat?

Ongeacht deze situatie, moet ons uitgangspunt zijn dat wanneer iemand zijn straf heeft uitgezeten, hij dan ook weer opnieuw mag beginnen. Als iemand aangeeft berouw te hebben over een grove zonde, waarom zou ik hem dan niet geloven? Iemand die zijn zonden belijdt en laat, zal barmhartigheid geschieden – of geldt dat hier niet?

Natuurlijk voel ik ook aan dat het schuurt, wanneer zo’n iemand een publieke functie bekleedt of uitgekozen wordt een land te vertegenwoordigen. Vandaar ook de ophef daarover. Maar het mag voor ons geen reden zijn om iemand niet op zijn woord te geloven.

Met hartelijke groet,
Ds. J. A. Mol

Lees meer artikelen over:

vergeving
Dit artikel is beantwoord door

Ds. J.A. Mol

  • Geboortedatum:
    19-10-1972
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Harskamp
  • Status:
    Actief
67 artikelen
Ds. J.A. Mol

Bijzonderheden:

Bekijk ook:


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Aan een Ger. Gem.-beantwoorder. Wat ik merk is dat er in de Ger. Gem. zo weinig tot niets over bepaalde stukken in de Bijbel gepreekt wordt. Dan denk ik aan de profetieën van Daniël, Openbaringen vana...
Geen reacties
21-08-2008
Ik ben nu al ruim een jaar verliefd op een jongen die ruim 12 jaar ouder dan mij is. Zelf ben ik 17. Hij kijkt wel naar mij in de kerk, denk ik, maar voor de rest gebeurt er niks. Hoe kan ik er nu het...
Geen reacties
21-08-2003
Ik ben nu al zo'n zes jaar ongesteld, maar het lijkt met de keer onregelmatiger te worden! Soms zit er bijna twee maanden tussen... Dat is erg vervelend, je kunt nooit precies verwachten wanneer het k...
Geen reacties
21-08-2003
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering