100% genade

Redactie Refoweb / Geen reacties

17-08-2023, 08:02

Vraag

Paulus zegt: het is 100 procent genade. Volgens mij is dat zijn eigen interpretatie. Want ik kan nergens in de vier evangeliën lezen dat Jezus dit ook zegt. Overal zegt Hij dat je op je daden en hoe je leeft beoordeeld wordt  Dus waar zou Jezus dit wel zeggen?

Vraag 2: Het scheppingsverhaal en het verhaal over de zondvloed zijn volgens mij later geschreven dan vergelijkbare verhalen uit de oudheid. Dat is toch het bewijs dat de Bijbel gecopieerd is van bestaande verhalen?


Antwoord

Als Jezus spreekt over geloof, is dat het geloof in Hem en in Zijn werk. Het gevolg daarvan is dat er vruchten (daden) te vinden zijn. Geloof (uit genade) gaat dus altijd gepaard met vruchtdragen. Lees ook:

De evangelist Johannes, een van de twaalf apostelen in de nabijheid van Jezus, legt het bovendien uit in het eerste hoofdstuk van zijn evangelie: "En uit Zijn volheid hebben wij allen ontvangen, ook genade voor genade. Want de wet is door Mozes gegeven, de genade en de waarheid is door Jezus Christus geworden" (Johannes 1:16). Hij benadrukt dat ook nog eens in het laatste Bijbelboek: De genade van onze Heere Jezus Christus... enz. (Openbaring 22-21).

Overigens werd dit al geprofeteerd door Jesaja: "In al hun benauwdheid was Hij benauwd, en de Engel Zijns aangezichts heeft hen behouden; door Zijn liefde en door Zijn genade heeft Hij hen verlost; en Hij nam hen op, en Hij droeg hen al de dagen van ouds", Jesaja 63:9.

Kortom, jouw interpretatie van de interpretatie van Paulus is niet juist.

Antwoord 2:

 

Dit artikel is beantwoord door

Redactie Refoweb

  • Kerkelijke gezindte:
    Divers
  • Woon/standplaats:
    Divers
  • Status:
    Actief
2392 artikelen
Redactie Refoweb

Bijzonderheden:

Mailadres: vragen@refoweb.nl


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties

Terug in de tijd

Laat ik vooropstellen dat ik de inzet, de deskundigheid en de pastorale bewogenheid van deze site erg waardeer. Toch heb ik een vraag die mij erg bezighoudt: Hoe komt het dat er zoveel vragen gesteld ...
5 reacties
16-08-2011
God zal een nieuwe aarde scheppen zonder enig spoor van satans invloed. Dan zal de strijd eindelijk over zijn. Dan zullen Gods kinderen Hem voor altijd de lof toezingen. Ergens diep van binnen kijk ...
Geen reacties
16-08-2022
Ik ben 24 jaar en heb al heel wat jaren geworsteld met geloofszaken op de manier zoals ze bij ons in de Ger. Gem gepreekt worden. Het laatste jaar worstel ik echter op een andere manier. Nog steeds ka...
Geen reacties
16-08-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering