Ieder in zijn eigen gemoed ten volle verzekerd

J.M. Strijbis | Geen reacties | 03-10-2005| 00:00

Vraag

Ik las net een vraag op refoweb en daarbij kwam ik gelijk op een vraag/opmerking over dit gedeelte: “ieder in zijn eigen gemoed ten volle verzekerd”. Af en toe ben ik van iets verzekerd, waar mijn ouders of onze gemeente niet van verzekerd zijn en zij het dus min of meer afkeuren of verbieden, soms zelfs als zonde kunnen zien. Of wat zij heel natuurlijk vinden, dat dat voor mij niet natuurlijk is, en dat dit 'iets' niet kan voorkomen/voorkomt in bijvoorbeeld een ander land, cultuur, traditie. Dan denk ik: Oh, dan heb ik het mis en dan twijfel ik aan deze dingen. Dit is niet goed. Kunt u mij a.u.b. een handreiking geven hoe ik hiermee om moet/kan gaan?

ADVERTORIAL

De zorgverzekeringen van Care4Life

Waarom overstappen naar de Care4Life zorgverzekering? Lees hier over onze principiële uitsluitingen.

U bent al verzekerd vanaf € 149,10 per maand.

De zorgverzekeringen van Care4Life

Antwoord

Ha vragensteller,
 
Dit is inderdaad een lastig onderwerp. Er zijn nl. nogal wat dingen in het leven, waar je vanuit de Schriften niet rechtstreeks antwoord op krijgt: mag en vrouw een lange broek aan of niet, mag je oorbellen dragen of niet, mag je (als vrouw) kort haar dragen of niet, mag je als man lang haar dragen of niet, etc., etc. Je bent in je toelichting niet concreet, maar ik denk wel dat ik je begrijp. Hoe moet je daar mee omgaan?

Ik denk toch biddend. Heere, wat wilt U dat ik doen zal. Boven deze vraag stijg je als het goed is niet uit.En als je zo in afhankelijkheid van de Heere je weg gaat en heel dicht bij Hem leeft, dan zal de zonde ook steeds minder vat krijgen. De praktijk wijst wel uit dat we telkens weer terug vallen, maar dat ligt aan onze laksheid.
 
Er mag ook verschil van mening zijn, daar is niets mis mee. Over de wezenlijke dingen natuurlijk niet, maar wel over bijzaken. Ik ken echte christenen die kort haar dragen en echte christinnen die lang haar dragen. Zou de ene hiermee zondigen en de ander niet? En inderdaad... ook sommige dingen zijn cultuurgebonden. De kleding van de Heere Jezus en Zijn discipelen zag er anders uit dan die van ons, etc. Hoe mee om te gaan? Gebed dus. "Heere, zie of er bij mij een schadelijke weg zij en leidt mij op de eeuwige weg."

Heel veel sterkte en wijsheid toegewenst. Gods Zegen. Groetjes,

J. M. Strijbis

Dit artikel is beantwoord door

J.M. Strijbis

  • Geboortedatum:
    16-06-1956
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Gouda
  • Status:
    Actief
167 artikelen
J.M. Strijbis

Bijzonderheden:

Docent(opleider) Driestar Hogeschool


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Bijbelcommentaar Kingcomments

Is dit bijbelcommentaar 'Kingcomments' aan te raden?
Geen reacties
03-10-2023

Van de HHK naar de CGK

Is het makkelijk om over te gaan van de HHK naar de CGK? En hoe gaat dat vervolgens?
Geen reacties
03-10-2011

Heere Jezus gebruiken

Ik ben niet gelovig en kon het antwoord op de volgende vraag niet terugvinden. Waarom gebruiken reformatorische mensen over het algemeen als naam van de Zoon van God “Heere Jezus”? Ik hoor eigenlijk n...
1 reactie
03-10-2018
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering