Bang voor SOA
drs. A. Meijer | 1 reactie | 11-11-2016| 09:46
Vraag
Om maar met de deur in huis te vallen... anderhalf jaar geleden heb ik gemeenschap gehad met mijn ex. Zoals u leest zijn wij uit elkaar. Mijn ex had in onze relatie een soa opgelopen en dacht dat dit van mij was. Ik ben hem echter trouw gebleven. Mijn ex gaf aan dat ook het niet van hem was, door ontrouw. Nu laat ik dit achter mij, ondanks dat ik veel strijd en schuld elke dag voel, omdat ik tegen God heb gezondigd en dit ook als straf wordt gevoeld. Mijn vraag is echter: kan ik ook nog de soa hebben, ondanks dat het anderhalf jaar geleden is? (ik durf niet zo goed naar de huisarts te gaan).
De zorgverzekeringen van Care4Life
Waarom overstappen naar de Care4Life zorgverzekering? Lees hier over onze principiële uitsluitingen.
U bent al verzekerd vanaf € 149,10 per maand.
Antwoord
Beste vragenstelster,
De meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening is chlamydia, hierna volgt gonorroe. Als je eenmalig geslachtsgemeenschap hebt met iemand die chlamydia of gonorroe heeft, is de kans op besmetting 50 procent of hoger. Veruit het merendeel van de vrouwen heeft na besmetting met chlamydia geen klachten. Ik denk dus dat je er verstandig aan doet dit wel te testen (bij de huisarts of de GGD).
Zonde is inderdaad schuld tegenover God. De zonde moet je ook belijden aan God. Maar in Christus is er toch ook vergeving? Die weg raad ik je ook aan. Dan zijn er echt nog wel dagen waarin je je naar voelt over wat er gebeurd is. Toch kan dan de blijdschap over de vergeving zoiets wel overschaduwen en wordt God toch geëerd.
Vriendelijke groet,
A. Meijer
Dit artikel is beantwoord door
drs. A. Meijer
- Geboortedatum:14-12-1978
- Kerkelijke gezindte:Christelijk Gereformeerd
- Woon/standplaats:Ouderkerk aan de Amstel
- Status:Actief