De Hobbit (vervolg)
J.M. Strijbis | Geen reacties | 11-04-2014| 12:53
Vraag
Na onlangs deze vraag en antwoord gelezen te hebben, heb ik de volgende vraag. “The Hobbit” en “Lord of the Rings” zijn volgens de beantwoorder geen christelijke boeken. Als we kijken naar de achtergrond van de schrijver vraag ik me toch af of hij het hier niet mis heeft. Natuurlijk zijn “The Hobbit” (kinderboek) en “Lord of the Rings” (voor volwassenen) fantasieboeken. Maar wat wel duidelijk is, is dat in de boeken de strijd tussen goed en kwaad centraal staat. Er zijn veel christelijke levenslessen uit te halen. De inspiratie heeft de schrijver uit de Bijbel. Dat is duidelijk. Waarom zou dit verkeerd zijn? Ik wil de beantwoorder dan ook uitnodigen dit boek te lezen.
De zorgverzekeringen van Care4Life
Waarom overstappen naar de Care4Life zorgverzekering? Lees hier over onze principiële uitsluitingen.
U bent al verzekerd vanaf € 149,10 per maand.
Antwoord
Bedankt voor de reactie en voor het advies. Ik wil er graag op wijzen dat ik geschreven heb, dat ik dit geen christelijk “verantwoord” boek vond. Nogmaals: er wordt met bijbelse elementen gewerkt, maar dat maakt een boek voor mij nog niet verantwoord. Zo zijn er wel heel wat meer boeken die christelijk genoemd worden, maar daarmee nog niet verantwoord zijn. "Al wat gij doet, doet het al ter ere Gods." Ik zal de laatste zijn die pretendeert dat dit in mijn leven voluit gevonden wordt. Maar leggen wij dit boek langs deze maatstaf, dan kan het wat mij betreft de toets van deze kritiek niet doorstaan. Waarmee ik niet wil zeggen dat er geen leerzame elementen in zitten.
Maar de strijd is voor Gods kind gelukkig gestreden. En dan wordt het rusten op het offer van Hem, die de kop van de boze vermorzeld heeft.
Vriendelijke groeten,
J. M. Strijbis
Dit artikel is beantwoord door
J.M. Strijbis
- Geboortedatum:16-06-1956
- Kerkelijke gezindte:Christelijk Gereformeerd
- Woon/standplaats:Gouda
- Status:Actief
Bijzonderheden:
Docent(opleider) Driestar Hogeschool