Ernstige artrose

drs. N. Wolswinkel / 1 reactie

15-06-2009, 16:06

Vraag

Ik ben een vrouw van 26 jaar. Mijn moeder heeft sinds de laatste jaren ernstige artrose in haar handen en nek. Ik heb ook de klachten van artrose in mijn handen, pijn na bijv. een doek uitwringen, maar ook moeite met bijv. het openen van pakken sap of blikken. Ook staan mijn vingers niet helemaal recht. Moet ik hiermee naar de dokter? Kan ik er iets tegen doen zodat het vermindert? Alvast hartelijk bedankt voor uw antwoord.


Antwoord

Wanneer je nog niet bij de dokter geweest bent, lijkt me het een goed idee daarheen te gaan. Artrose bij iemand van 26 jaar is uiterst onwaarschijnlijk. Het kan heel goed dat de klachten uit de spieren komen. Artrose is zichtbaar op een foto. Maar gezien je duidelijke klachten is het goed dat er naar gekeken wordt en een diagnose wordt gesteld. Pas wanneer er een diagnose is gesteld valt er meer te zeggen over een eventuele behandeling.

Drs. N. Wolswinkel
 

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
1 reactie
Miep
01-07-2009 / 19:40
Mag ik je een tip geven om naar de osteopaat te gaan?
Mijn moeder had veel pijn en die klachten waren volgens de artsen artrose en slijtage.
Na tiental(len) jaren ging ze eens naar de osteopaat. Als je na 3 of 4 behandelingen geen verbetering merkt, geeft hij/zij zelf aan dat het geen nut heeft.
Mijn moeder merkt enorme verbetering en kreeg ook een paar tips mee. Bijv. als de muis van de hand erg pijn doet: aan de duim trekken zodat het gewrichtje wat losser komt.
Zij heeft nu bijna geen pijn meer.
Sterkte!

Terug in de tijd

Ik ben de laatste tijd steeds dichter bij God gekomen. Ik streef er dus ook naar om mij zoveel mogelijk aan te passen aan hoe God het wil en zijn regels op te volgen. Ik heb alleen wel wat vragen of e...
Geen reacties
15-06-2021
Er zijn altijd mensen die de wederkomst van de Heere Jezus voorspellen op een bepaalde datum. Maar omdat we niet weten wanneer Hij terug komt naar de aarde, is het dan niet zo dat alle mensen dan al z...
Geen reacties
15-06-2016
Ik ben hopeloos. Hoe word ik ooit een kind van God?
Geen reacties
15-06-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering