Ouders tegen medicijnverandering

drs. P. C. Hildering | Geen reacties | 20-03-2009| 00:00

Vraag

Ik heb een vraag over de rechten van ouders van meervoudig gehandicapte kinderen! Als er bij een kind een medicijnverandering medisch nodig is en de ouders willen het niet, wie heeft dan het laatste woord? De verpleegkundige of de ouder? En wat zeg je dan tegen de ouders? Hoe ga je daar mee om? Ik hoop dat ik hier een goed antwoord op kan krijgen, omdat wij hier op de werkvloer erg mee zitten!


Antwoord

Dat hangt sterk af van de verstandelijke vermogens en van de leeftijd. In principe hebben ouders de zeggenschap tot 14 á 16 jaar -wettelijk 18- en moet er, misschien heel moeizaam en vervelend soms, met hen onderhandeld worden. M.i. is dat bij medicijnen en problemen echter een taak voor de voorschrijvend arts. Die moet duidelijk kunnen maken wat de indicatie is en dat die indicatie ook inhoudt dat het voor het kind voordelen heeft cq beter is. Wanneer daar de verantwoordelijkheid niet wordt genomen, is dat het eerste punt van gesprek met de leiding. Zijn er situaties die onwerkzaam worden op de werkvloer dan is dat een punt, bij problemen met de ouders, tussen instelling en ouders.
 
Drs. P. C. Hildering

Lees meer artikelen over:

medicijnmedisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. P. C. Hildering

  • Geboortedatum:
    24-04-1953
  • Kerkelijke gezindte:
    Christelijk Gereformeerd
  • Woon/standplaats:
    Urk
  • Status:
    Inactief
158 artikelen
drs. P. C. Hildering

Bijzonderheden:

Dokter Hildering is op 15 januari 2021 overleden.


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Man 's avonds vaak moe

Ik (jonge vrouw, 32 jaar) ben getrouwd met een erg lieve man (35 jaar). We hebben een mooie relatie. Mijn man is eerder getrouwd geweest en is gescheiden na het overspel van zijn ex-vrouw. Ook is er e...
15 reacties
20-03-2012

Gekust met een gescheiden man

Ik heb kort contact gehad met een gescheiden man. Eén keer elkaar gezien en toen is er ook gekust. Terwijl m’n geweten sprak dat het niet kon, vond ik het ook vertrouwd. Maar nu blijft m’n geweten spr...
Geen reacties
20-03-2018

Tekstverwijzingen Statenvertaling

Waarom worden bij de tekstverwijzingen in de Statenvertaling de letters J, U en W weggelaten?
Geen reacties
20-03-2023
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering