Te hoge bloedsuiker

A. Kwakernaak | Geen reacties | 13-02-2009| 00:00

Vraag

Ik heb inmiddels al twee jaar te hoge bloedsuiker. Nu ben ik ook al twee jaar bezig met allerlei medicijnen/metformine en amaryl. Vanaf het begin was het 8-9  en tot nu toe nog steeds is de suiker steeds iets te hoog, meestal rond 8 of 9. De medicijnen zijn al diverse keren aangepast. Maar het valt me op dat ik helemaal niet reageer op zowel metformine als amaryl. Ook heb ik dat doorgegeven aan mijn huisarts en de diabetesverpleegkundige. Ze hebben daar niet echt een verklaring voor. Ze willen me ook niet doorsturen.

Is dat wel normaal ? Zou mijn alvleesklier wel normaal reageren? Ik weet dat ik te weinig beweeg, en dat ik wel wat overgewicht heb, maar ik kan daar moeilijk verandering in aanbrengen.

ADVERTORIAL

De zorgverzekeringen van Care4Life

Waarom overstappen naar de Care4Life zorgverzekering? Lees hier over onze principiële uitsluitingen.

U bent al verzekerd vanaf € 149,10 per maand.

De zorgverzekeringen van Care4Life

Antwoord

Bij Diabetes Mellitus type 2 is er sprake van een verhoogde bloedsuiker. Nu is het bij de regeling van DM vooral van belang hoe de waarde van de HbA1c is. Dit is de gemiddelde bloedsuiker van de afgelopen 6 weken. Deze waarde is bepalend voor de instelling van de medicatie. Omdat ik dat van u niet weet, is het moeilijk om nu advies te geven.

De streefwaarde van de HbA1c is rond de 7. Dus ook al is de bloedsuiker ongeveer 8, maar is de HbA1c binnen de norm, dan is er geen reden voor verwijzing. Verder is het voor mij niet duidelijk welke medicatie u krijgt in welke hoeveelheden. Ook is een dieetadvies bij een diëtiste van belang.

Daarnaast is het raadzaam om inderdaad gedurende 1/2 uur per dag te bewegen en af te vallen tot een gezond gewicht. Ook de bloeddruk moet goed gereguleerd worden. Helaas is het zo dat veel mensen met een verhoogde bloedsuiker in de loop van de tijd steeds meer medicatie moeten gebruiken en zelfs uiteindelijk uitkomen bij insulinetherapie. Indien het voor u onduidelijk is waarom u op deze manier behandeld wordt door de huisarts en de diabetesverpleegkundige, raad ik u aan een gesprek aan te gaan met hen.

A. Kwakernaak

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

A. Kwakernaak

  • Geboortedatum:
    30-11-1999
  • Kerkelijke gezindte:
    Onbekend
  • Woon/standplaats:
    Moerkapelle
  • Status:
    Inactief
62 artikelen

Bijzonderheden:

huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Trots op je kind

Als een tijdje vraag ik mij het volgende af: mag je trots zijn op (de prestaties van) je kind? Vanuit de Bijbel kan ik opmaken dat kinderen al zondig zijn vanaf het eerste begin. Op jonge leeftijd is ...
Geen reacties
13-02-2024

Aantal Israëlieten bij uittocht onduidelijk

Ik heb een vraag voor dr. M. J. Paul over de uittocht van Israël uit Egypte. Mozes leidde de uittocht en was de zoon van Amram, de kleinzoon van Kehath, de achterkleinzoon van Levi en dus de achter-ac...
Geen reacties
13-02-2019

Kerkelijke verdeeldheid in Nederland zo groot

Hoe komt het dat de kerkelijke verdeeldheid in Nederland zo groot is terwijl dat in andere landen bijna niet speelt? (met uitzondering van de Verenigde Staten en nog wat andere landen.)
Geen reacties
13-02-2006
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering