Bloedverlies na seks

drs. N. Wolswinkel | Geen reacties | 09-02-2009| 00:00

Vraag

Mijn vriend en ik hebben een fijne relatie. Helaas zijn we al te ver gegaan en hebben we al gemeenschap gehad, maar goed dat zij zo. Het is nu al een paar keer gebeurd en ik heb elke keer licht bloedverlies erna. De laatste keer dat we gemeenschap hadden gehad, deed mijn onderbuik ook zeer, alsof het beurs was, zo voelde het. Ik durf niet naar de dokter te gaan, omdat dan m’n ouders zullen vragen wat er is. Maar het voelt niet goed, dat lichte bloedverlies, en dat beurse gevoel nu ook.

Nu heb ik wel een afwijking aan mijn eierstokken, die zijn niet ontwikkeld. Daardoor heeft mijn baarmoeder ook een achterstand. Ik slik sinds vier maanden hormoontabletten die het weer op peil moeten brengen. Zou het hiermee te maken kunnen hebben?


Antwoord

Je vertelt verschillende dingen. Allereerst over seks voor het huwelijk, met de woorden “we zijn te ver gegaan.” Tegelijk heb ik het idee dat het niet eens maar niet weer (voor het huwelijk) is. Iets om over na te denken. Wil je nu je relatie al blijvend deze diepgang geven. Heb je na je trouwen nog wat te 'ontdekken'?

Verder gaat het over een beetje bloedverlies na het vrijen. Dit komt soms voor, maar als het regel is, hoeft het niets te betekenen, maar kan een keer onderzoek bij de dokter geen kwaad.

Een beurs gevoel in de onderbuik na seksueel contact mag geen regel zijn. Ik weet natuurlijk niet hoe 'enthousiast' jullie te werk zijn gegaan. Wanneer dat zich herhaalt moet je ook een keer laten kijken.

Ook vertel je over een afwijking aan je eierstokken, waarbij bij mij niet direct een lichtje gaat branden, ook niet ten aanzien van de behandeling. Schreef de huisarts de medicijnen voor? Of de gynaecoloog? Of er een verband met de medicijnen is weet ik dus ook niet. Wellicht zou je het kunnen vragen aan degene die de behandeling uitvoert.

Verder over je ouders: wanneer je ouder dan 16 bent, en dat hoop ik wel (!), ben je vrij om naar de dokter te gaan, heb je geen toestemming van thuis nodig, en mag de dokter al helemaal niets zeggen tegen je ouders over het bezoek van hun dochter (mochten ze het al te weten komen). Vanaf 16 ben je volledig volwassen op dit punt.

Drs. N. Wolswinkel

Lees meer artikelen over:

medisch
Dit artikel is beantwoord door

drs. N. Wolswinkel

  • Geboortedatum:
    02-02-1957
  • Kerkelijke gezindte:
    PKN (Hervormd)
  • Woon/standplaats:
    Veenendaal
  • Status:
    Inactief
331 artikelen
drs. N. Wolswinkel

Bijzonderheden:

Huisarts


Dit panellid heeft meerdere artikelen geschreven
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Terug in de tijd

Aanbevolen kinderbijbels

Welke kinderbijbels worden aanbevolen door de Chr. Ger. Kerk -midden en rechterflank- als het gaat om vertellingen op de zondagsschool (en evt. thuis)?
10 reacties
09-02-2010

Luie mensen worden niet geboren

In onze gezindte worden we er steeds op gewezen dat de vruchten van het geloof zichtbaar worden in onze daden naar onze naaste. En dat we een goed voorbeeld moeten zijn en voor iedereen klaar moeten s...
Geen reacties
09-02-2023

Zelfmoordgedachten

Mensen hebben glashard tegen mij staan liegen. Als ik boos word en er met ze over praat, dan ontkennen ze alles. Daardoor vermijd ik ze en praat ik niet meer met ze. Het verstoort af en toe mijn werk,...
Geen reacties
09-02-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering