Ook Open Doors op Twitter

Nieuwsredactie / Geen reacties

17-07-2009, 13:00

Ermelo – Open Doors gaat actie voeren via Twitter. Op Twitter kunnen mensen korte berichtjes van maximaal 140 tekens plaatsen. Volgens de stichting is de netwerksite een uitstekend kanaal om christenen in het Westen ‘sneller’ en ‘persoonlijker’ te informeren over de Vervolgde Kerk en haar Campagne Geheime Gelovigen.


De organisatie, die wereldwijd op de bres staat voor vervolgde christenen, plaatst dagelijks korte nieuwsberichten op Twitter met links naar de Open Doors-website voor meer informatie. Ook wordt Twitter gebruikt om acute gebedspunten te publiceren. “Je kunt denken aan: ‘Vanavond bijbelaflevering ergens in het Midden-Oosten. Bid voor veiligheid.’ Het gaat dan om belangrijke gebedspunten voor ons dagelijkse werk of contactpersonen, waar we weinig details over kunnen vertellen, maar waar wel gebed voor nodig is”, zegt Open Doors-woordvoerder Jan Vermeer.

Open Doors wil via Twitter ook haar Campagne Geheime Gelovigen (voor christenen in de Moslimwereld) een nieuwe dimensie geven. Vermeer: “De meeste verhalen die wij publiceren, hebben een duidelijk begin en eind. Als je echter zelf in een moeilijke situatie zit, weet je niet hoe het gaat aflopen. Op Twitter gaan we daarom verspreid over meerdere dagen of zelfs weken het verhaal van verschillende vervolgde christenen vertellen. Zo volg je als het ware een broeder of zuster in een gesloten land. We hopen dat dit christenen hier in staat stelt zich beter in te leven in wat geheime gelovigen en andere vervolgde christenen meemaken.”

Vermeer benadrukt dat het gaat om echt gebeurde verhalen. “De mensen die we via Twitter korte of lange tijd volgen bestaan echt. Al kunnen we omwille van de veiligheid hun verhalen niet altijd direct op Twitter zetten. Vanwege de transparantie vermelden we dat ook op Twitter. Het gaat erom dat mensen een betere indruk krijgen van hoe het is om een geheime gelovige te zijn.”

“We hopen dat veel mensen onze Twitter-berichten gaan lezen”, zegt Vermeer. “De afgelopen weken hebben we getest en de reacties zijn positief. Er is geen snellere en persoonlijkere manier om op de hoogte te blijven van wat er speelt in de Vervolgde Kerk. Steeds vaker zullen we nieuws eerst naar buiten brengen via websites als Twitter en Hyves.”

Nieuwsredactie op 17-07-2009, 13:00
Geen reacties

Meer nieuws

Onlangs gebeurde het weer. Ik heb dat wel vaker. Dan ben ik aan het zingen, en ineens schiet er een andere gebeurtenis in mijn gedachten. Zo moest ik bij het zingen van de psalm denken aan wat een mev...
1 reactie
17-07-2009
De meeste jongerenbijeenkomsten liggen stil in deze vakantiedagen maar dat geldt niet voor de Kom Ook-groep te Hoevelaken. Voor degene die niet aan de spaanse costa's liggen of bergwandelingen maken, ...
Geen reacties
16-07-2009
VEENENDAAL - Vloeken kan inderdaad opluchten, maar het is onnodig, onbeschaafd en levert disrespect op. Dat schrijft de Bond tegen het vloeken woensdag op zijn website in reactie op een onderzoek van ...
2 reacties
15-07-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering