Met RefoWeb naar het beloofde land

Refoweb / 12 reacties

13-09-2010, 11:20

Met Refoweb een week naar Israel? Dat kan in de maand november. Met touroperator G&S Travel hebben we een mooie afspraak kunnen maken. In zeven dagen reis je van Tel Aviv naar Tiberias en van Jeruzalem tot de Sinai. Kijk hier voor het reisaanbod. We hebben een kleine aanpassing gemaakt. Dag 6 komt te vervallen. In plaats daarvan bezoeken we Massade en de Dode Zee. Op zaterdag houden we sabbath en bezoeken we een dienst van een christelijke gemeente.


Het verblijf is in 4-sterrenhotels en we reizen per bus naar de diverse bestemmingen. Een nederlands spekende gids zal ons begeleiden.

De kosten bedragen ongeveer 1075 euro. Dat is inclusief vliegreis, bus, halfpension, gids en entree bij de diverse bezienswaardigheden.

Als je interesse hebt om mee te gaan, laat het dan weten. Plaats een reactie onder dit bericht of mail naar info@refoweb.nl. Hier kun je ook terecht voor al je vragen. De vertrekdata zijn 1 en 8 november. Laat ons weten wat je voorkeur heeft.

Refoweb op 13-09-2010, 11:20
12 reacties
Wilma
29-07-2010 / 18:11
Wat ontzettend leuk! Het is dat ik er net ben geweest, anders ging ik absoluut mee!
jeewee
09-08-2010 / 20:15
Ik kan hier niet genoeg tegen waarschuwen: óók in het belang van Refoweb!
Je kúnt niet zomaar met een locale buitenlandse reisagent een afspraak maken om een reisje te organiseren.
Je valt onder het Nederlandse recht en als de organiserende partner -Refoweb- in dit geval niet is aangesloten bij de ANVR, de SGR (Garantiefonds) en het Calamiteiten fonds en als je als reisorganisatie geen verplichte Nederlandse aansprakelijkheidsverzekering hebt, ga je de bietenbrug op!
Dat is vragen om moeilijkheden!

Elke gerenommeerde reisorganisatie is op deze manier verzekerd en aangesloten. Ook de christelijke organisaties zoals Amicitia, Beter-uit, Goed Idee en Kreijkes!
Omega
13-09-2010 / 12:04
Nu scheelt het dat Refoweb niet de organisator is, maar alleen de promotie doet...
Annet76
13-09-2010 / 13:45
@ Omega,

Dat doet aan de waarschuwing van Jeewee - die geheel terecht is lijkt me - helemaal
niets af.
Ik neem aan dat de insteek is om een leuk reisje te organiseren en niet om problemen de wereld in te helpen.
Omega
13-09-2010 / 15:25
Wat aan de waarschuwing afdoet is dat Refoweb niet de organisator is en de aansprakelijkheid zoals gebruikelijk bij de touroperator ligt. Je kunt ook problemen zoeken waar ze niet zijn ;-)
Annet76
13-09-2010 / 15:31
Ja lekker Omega, zo werkt het doorgaans niet.
Als ik - op aanbevelen van refoweb - een reis naar Israël wil maken, dan mag ik toch verwachten dat ik daardoor niet in de problemen kom!
Ook als tussenpersoon mag je enige betrouwbaarheid vewachten toch?
Omega
13-09-2010 / 16:37
Tja, hoe duidelijker kan ik het maken? In Jip-en-Janneke-taal dan maar: Een touroperator is een samensteller en uitvoerder van de reis. Refoweb is niet de touroperator maar de promotor. We gaan in zee met een bekend en betrouwbaar reisbureau. En als het vliegtuig neerstort omdat er toevallig een boze concurrent zijn bomgordel tot ontploffing brengt, kun je dat Refoweb moeilijk kwalijk nemen lijkt me. Nog duidelijker: De RO is een van onze adverteerders. Dat betekent echter niet dat we verantwoordelijkheid dragen voor hun programma's.
Annet76
14-09-2010 / 15:16
Sorry, maar zelfs in Jip-en-Janneke-taal snap ik je punt niet.
"We gaan in zee met een bekend en betrouwbaar reisbureau"
Volgens mij begrijp jíj de essentie niet helemaal Omega, maar van de andere kant: ik heb Jip en Janneke ook nooit zo goed begrepen en nog niet.
Alpha
16-09-2010 / 10:13
Google even op Annet76, Drusius. Dan weet je wel beter. Jip en Janneke vluchten gillend weg voor al die ongeleide hormonen..
Annet76
17-09-2010 / 09:52
Jezus zegt: “En ik zeg jullie je niet te verzetten tegen wie kwaad doet, maar wie je op de rechterwang slaat, ook de linkerwang toe te keren. ...”

Blijft lastig, maar goed dan.
Je hebt gelijk Alpha, ik heb zélf ook niet altijd iedereen met fluwelen handschoentjes aangepakt. De reactie van Omega had mijn eigen kunnen zijn, daarentegen klaag ik dan ook niet over zijn reactie, maar reageer met een kwinkslag.
Hoe dan ook, Israël is geen reis die de meeste mensen jaarlijks maken, dus zou ik het zó jammer vinden wanneer dat verkeerd uitpakt.
Alpha
18-09-2010 / 12:54
We waarderen je bezorgdheid, al dan niet met kwinkslag;-)
jeewee
28-09-2010 / 14:16
Sorry Omega. Je zit er feitelijk naast.
Jij kunt wel vinden dat RefoWeb de organisator niet is. Maar de wetgever denkt daar anders over. RW is degene die de reis in Nederland promoot en maakt daarvoor gebruik van een buitenlandse agent.

Voor de wetgever is alleen de titel van het artikel al voldoende: 'Met RefoWeb naar het beloofde land'

Je komt enigszins in de buurt als je alle boekingen rechtstreeks van de boeker in Israel laat maken, de betalingen zonder Nederlandse tussenkomst door de boeker naar Israel laat verrichten.

Maar de ervaring leert dat dan nog de wetgever RW als aanjager/organisator/wederverkoper zal zien.

In Nederland is lang gestreden voor een ANVR een Garantiefonds en calamiteitenfonds. Dit is puur om de consument te beschermen. De wetgever neemt dit niet lichtvaardig op. Zelfs als er ter plaatse iets met de bus gebeurt, zal RW aansprakelijk zijn.
Om nog maar te zwijgen over het niet nakomen van afspraken door de buitenlandse agent. Geld weg.

Sorry RW, je bent een rechtspersoon en geen individu!

Meer nieuws

Het was weer zover. Je hebt tijden dat je er niet mee in aanraking komt, en dan ineens is het raak. Of je het nu wilt ontlopen of niet: je hebt die keuze niet. Ga de confrontatie maar aan. En wees nie...
2 reacties
11-09-2010
Gemeentestichter Theo Visser ging gisteren een avond van stichting Jijdaar voor. Hij sprak over het onderwerp 'Kruispunt'. Beelden van de avond kun je bekijken via de site van de Reformatorische Omroe...
Geen reacties
09-09-2010
Het was donker toen ik naar bed moest. Je kon voelen dat de herfst er al weer snel aankwam, want de avonden waren niet meer zo warm en lang. Vanavond maakte het echter helemaal niet uit wanneer het ec...
3 reacties
07-09-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering