Holocaust-ontkenner Ahmadinejad van joodse komaf

Nieuwsredactie / Geen reacties

05-10-2009, 11:37

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad is een tot de islam bekeerde jood. Dat moet blijken uit een foto van het paspoort van de Iraanse leider waarop te zien is dat zijn oorspronkelijke naam Sabourjian luidt, een vaak voorkomende joodse naam in Iran. De Sabourjians stammen traditioneel uit Aradan, en dat blijkt nu ook de geboorteplaats van Ahmadinejad. Hun naam betekent 'wever van de Sabour'; de joodse sjaal die door Iraanse joden wordt gedragen. De naam staat op de lijst die Iran heeft gereserveerd voor Iraanse joden.


Ahmadinejads familie heeft meer dan waarschijnlijk een naamsverandering aangevraagd toen ze zich tot de islam bekeerden. Volgens de krant The Daily Telegraph is de anti-semitische attitude van Ahmadinejad -een ontkenner van de Holocaust- ingegeven door een vorm van overcompensatie om zijn origines te verdoezelen, een gedrag dat vaker wordt opgemerkt bij mensen die een andere naam aannemen wanneer ze zicht tot een andere godsdienst bekeren. Op 3 juli berichtte The Jerusalem Post over een Iraanse blogger die gearesteerd was omdat hij in zijn blog had geschreven dat Ahmadinejad joodse roots had.

Ook in de presidentcampagne speelde de kwestie al een rol. Een van Ahmadinejads tegenkandidaten Mehdi Karroubi vroeg toen tijdens een televisiedebat bij herhaling: "Mijn echte naam is Mehdi Karroubi. Hoe heet U?"

Nieuwsredactie op 05-10-2009, 11:37
Geen reacties

Meer nieuws

De stofzuiger, de boormachine, het koffiezetapparaat, het scheerapparaat, de waterkoker, de computer: het zijn allemaal van die apparaten waar we het elektriciteitsnet bij nodig hebben. Maar da's geen...
1 reactie
03-10-2009
Christelijke scholen mogen van het kabinet specifieke eisen blijven stellen aan hun personeel als dat voor de realisatie van de grondslag nodig is. Logisch, zou je zeggen. Eigenlijk zou daar helemaal ...
5 reacties
02-10-2009
De uitzendingen van de Reformatorische Omroep zijn vanaf heden ook te ontvangen op een mobiele telefoon met internetverbinding.
Geen reacties
01-10-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering