Nederlandse zendeling vermoord

CIP.nl / 5 reacties

01-03-2011, 10:20

In Kenia is een Nederlandse zendeling Elbel Kremer (foto) in de nacht van donderdag op vrijdag doodgeschoten. Zijn vrouw werd door de overvallers verkracht. Het echpaar zou slachtoffer zou geworden van een roofoverval. Volgens diverse bronnen gebeurde dit alles voor de ogen van hun twee jonge kinderen. Dit meldt CIP.nl.


De zendeling was uitgezonden door de vrije baptistengemeenschap Groningen. In onderstaand filmje doet RTV Noord verslag.
 


 

Elbel en Lora Kremer werken sinds februari 2008 als vrijwilligers bij Youth With A Mission in Kenia. Ze wonen en werken op het terrein van het YWAM centrum in Athi River. Hier leverden ze een bijdrage aan de peutergroep en christelijke trainingsschool aldaar. Op dit moment worden de vrouw en haar kinderen opgevangen door vrienden in de buurt. Zij bereiden zich voor om terug te keren naar Nederland, waar de zendeling latere deze week begraven zal worden.

Jan Hooikammer, woordvoerder van de vrije baptistengemeente te Groningen roept op om voor de familie te bidden. De gemeente belegde ook een speciale dienst: "Het was goed om bij elkaar te zijn, er waren ongeveer 450 mensen aanwezig en er was ruimte om verdriet en boosheid te delen en elkaar vragen te stalen. We konden met elkaar huilen en ons afvragen wat we hier nu toch mee moesten, ik bedoel dan met het feit dat het kwaad in deze wereld zoveel mensen en families kapotmaakt", vertelt Hooikammer tegen Hart van Nederland.

Op de website die opgesteld is, ben je in de gelegenheid om een persoonlijke steunbetuiging aan de familie Kremer te geven

CIP.nl op 01-03-2011, 10:20
5 reacties
zonneschijn
01-03-2011 / 10:52
Ja Verschrikkelijk dat dit gebeurd!! Wat is een mens van binnen als God hem niet vasthoud maar overgeaten aan zichzelf. dan gebeurt er zoiets. dan kan de ene mesn de ander zoveel kwaad en pijn doen, let op de vervolgde kerk. je kunt je het niet voorstellen. Dat de Heere God met zijn vrouw en kinderen wil zijn in alles.
Hij houd de wees en de weduwe staande. ik hoop dat ze dat mogen ervaren in dit grote grote verdriet.
Wij wensen hen heel heel veel sterkte toe en Gods dragende handen over onder met jullie! liefs
Evert en Ria ten Brinke
Samanthi
01-03-2011 / 10:55
Ik sluit me hier van harte bij aan
Cloudsadmirer
01-03-2011 / 16:52
Nog erger als beesten................
An1ta
01-03-2011 / 20:47
Ongelofelijk, dat je je zo probeert in te zetten voor andere mensen en dan wordt je zoiets wreeds aangedaan. Ik wens de familie en kenissen heel veel sterkte en Godsm nabijheid toe om dit te dragen.
Hij_is_mijn_kracht
05-03-2011 / 11:52
Heel erg, inderdaad!!
Ik wil ook de familie veel sterkte en de nabijheid van God toewensen!
Pas hoorde ik in een preek:
Voor de gelovigen zijn er altijd beschermengelen.
Maar wat dan als een gelovige dodelijk verongelukt?
Dan zijn er de engelen die hem naar de hemel dragen..

Meer nieuws

De ‘negenmaandenbeurs’, volgens de organisatoren Nederlands grootste ‘bollebuikenfestival’, trok een week geleden liefst 226.614 bezoekers naar de Amsterdamse RAI. Bert Dorenbos had er met zijn organi...
8 reacties
28-02-2011
Onlangs kwam ik voor het eerst in aanraking met een zeker heerschap. Laat ik hem meneer D. noemen. Zijn werkelijke naam doet er nu even niet toe. D. heeft een missie. Ik heb me daarin verdiept omdat z...
18 reacties
23-02-2011
De EU-ministers van buitenlandse zaken hebben recent een ontwerpresolutie verworpen die het geweld tegen christenen in Irak en Egypte veroordeelde. En dat terwijl het Europees parlement op 20 januari ...
1 reactie
22-02-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering