Animo en afkeer voor foetussen

Habakuk.nu / 8 reacties

28-02-2011, 09:53

De ‘negenmaandenbeurs’, volgens de organisatoren Nederlands grootste ‘bollebuikenfestival’, trok een week geleden liefst 226.614 bezoekers naar de Amsterdamse RAI. Bert Dorenbos had er met zijn organisatie Schreeuw om Leven ook een stand. Zijn plastic modelletjes van een ongeboren kindje van tien weken waren niet aan te slepen. ‘Zo’n lief klein baby’tje met alles erop en eraan, is kennelijk gewoon leuk om te hebben als je zwanger bent’, aldus Bert.


Al die opgewekte blijdschap over zwangerschappen op de beurs stond wel in schril contrast met de cijfers waarmee het CBS tegelijkertijd kwam.

Volgens het CBS eindigt namelijk 1 op de 7 zwangerschappen in Nederland in een abortus. In ongeveer een kwart van de gevallen heeft het geaborteerde kindje al de vorm van het poppetje van Schreeuw om Leven. Zo’n 7500 van die poppetjes dus.

Afkeer en ergernis
De sympathie voor de poppetjes op de beurs staat eveneens in schril contrast met de gevoelens die ze oproepen bij progressieve politici. Zij wensen niet geconfronteerd te worden met de werkelijkheid van een al ver ontwikkelde foetus in hun dogmatische strijd voor de volledig keuzevrijheid van de vrouw. Ook voor de progressie in de medische wetenschap sluiten deze ‘intelligentsia’ de ogen. Al zeggen wetenschappers dat een foetus bij 22 weken al levensvatbaar is, de abortusgrens van 24 weken mag niet omlaag. Hoe blind kun je zijn als overlever in een abortuscultuur?

Henk van Rhee
Henk van Rhee is algemeen directeur van stichting Tot Heil des Volks.
 

Habakuk.nu op 28-02-2011, 09:53
8 reacties
henkie
28-02-2011 / 10:35
...waarmee meteen is aangetoond dat de ophef over de poppetjes vreselijk onredelijk was.
Veldmuis
28-02-2011 / 10:59
Met "levensvatbaar" is dan ook alles wel gezegd hoor. Die prematuurtjes krijgen zo ontzettend veel complicaties. Daarnaast wordt hier wel aan het feit voorbij gegaan dat je sommige afwijkingen pas ziet op de echo die bij 20 weken gedaan kan worden. Dan is 22 weken veel te kort om alle zorgvuldigheidseisen rondom abortus te handhaven (zoals de wettelijke bedenktijd).
tapijtdoorn
28-02-2011 / 19:43
http://www.youtube.com/tapijtdoorn?gl=NL&hl=nl#p/u/14/R4vVi_rKgXo
Samanthi
28-02-2011 / 20:05
Ondanks dat blijft het beschermwaardig, welke afwijking het ook mag hebben.
Ondanks dat blijft het recht hebben op een waardig sterven in de armen van de moeder ipv
in stukken gehakt te worden en bij het medisch afval "aan de weg gezet"te worden.
reneb
28-02-2011 / 21:43
wat mij betreft storten ze het hele binnenhof vol met poppetjes.
graag ook wat grotere formaten erbij.
Dan stel ik voor dat die misselijke Pechtold ze één voor één mag opvegen.
Op dit punt geen haar beter dan, ach, laat ook maar.
waterval
28-02-2011 / 21:44
Helemaal mee eens, Samanthi. Ons leven, en ook dat van de vrucht in de buik, is in Gods hand. Wie zijn wij om daar een eind aan te maken? Al weet ik dat er ontzettend moeilijke situaties zijn. Toch geloof ik ook, dat dit nieuwe leven, vanaf het moment van de conceptie een ziel heeft. Reden te meer om op een waardige manier met dit leven om te gaan!
Samanthi
02-03-2011 / 20:09
@Drusius
Ik gun dit ook niemand, Maar weghalen is eveneens lijden voor de baby.
http://www.youtube.com/watch?v=-WiQNPk_2G8&feature=player_embedded

Ik heb een film van een echo tijdens een abortus gezien, daar kun je zien hoe het kindje wegduikt, hoe de hartslag versnel.
Het is en blijft moeilijk, maar abortus provocatus is beslist niet de beste weg voor moeder en kind.
Cloudsadmirer
02-03-2011 / 22:38
Drusius, het valt me op dat je het (en vele voorstanders met jou) hebt over een vrucht. Kijk eens op www.babybytes.nl en zie hoe het kindje wekelijks groeit en ontwikkelt. Als een zwangerschap gewenst is hebben mensen het over 'kindje' en 'baby' en als een zwangerschap ongewenst is, heet het plotseling 'vrucht'?
Ik verbaas me hoe enorm snel een ongeboren kindje al kan drinken/duimen/bewegen. Een kindje wat met 22 weken geaborteerd word, lijd meer dan een kind wat later gehandicapt geboren word. Alleen al het feit dat het zich door zijn/haar moeder verlaten moet voelen. Dat een kindje uit elkaar gerukt word lijkt mij duidelijk dat dat heel veel pijn doet. Ned. maakt zich druk om onverdooft slachten........ wat is dit dan?? Een ouder kindje wat geaborteerd word krijgt geen liefdevolle warme handen om zich heen.

Een kindje van 20 weken reageert met schopjes al op de stemming van zijn/haar moeder, zijn/haar moeder is zijn alles. De buik van je moeder moet toch de veiligste plek van je leven zijn. Het is afschuwelijk dat dit in Ned. gewoon mag. Kindermoord.

Meer nieuws

Onlangs kwam ik voor het eerst in aanraking met een zeker heerschap. Laat ik hem meneer D. noemen. Zijn werkelijke naam doet er nu even niet toe. D. heeft een missie. Ik heb me daarin verdiept omdat z...
18 reacties
23-02-2011
De EU-ministers van buitenlandse zaken hebben recent een ontwerpresolutie verworpen die het geweld tegen christenen in Irak en Egypte veroordeelde. En dat terwijl het Europees parlement op 20 januari ...
1 reactie
22-02-2011
In de editie van 10 februari van christelijk magazine Gezinsgids kun je een artikel over 10 jaar Refoweb lezen. De initiatiefnemers werden aan de tand gevoeld evenals de heer van Groningen (panellid V...
3 reacties
18-02-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering