Laffe EU-ministers

Habakuk.nu / 1 reactie

22-02-2011, 08:38

De EU-ministers van buitenlandse zaken hebben recent een ontwerpresolutie verworpen die het geweld tegen christenen in Irak en Egypte veroordeelde. En dat terwijl het Europees parlement op 20 januari een soortgelijke resolutie wel aangenomen heeft. Als reden geven de ministers op dat zij willen vermijden iets te zeggen wat ‘politiek niet correct is of verkeerd kan overkomen’. Het blijkt dat men vooral bang is voor irritatie in de relaties met andere godsdiensten.


Wat de genoemde landen betreft, kan die andere godsdienst niet anders zijn dan de islam. Nu moet je je in de politiek natuurlijk altijd verstandig uitdrukken om iets te bereiken. Maar zouden Egypte en Irak nou echt onder de indruk zijn van een vage verklaring tegen religieus geweld? Het ging toch gewoon om heel bloedige aanslagen tegen kerken in Bagdad en Alexandrië door islamitische fundamentalisten? Is de islam dan al zo invloedrijk in Europa?

Herkansing
Na veel protesten, onder andere van de Europese Evangelische Alliantie (EEA), spreekt de Europese ministerraad vandaag, maandag 21 februari, opnieuw over deze kwestie. De EEA roept christenen in Europa op te bidden voor deze vergadering en waar mogelijk hun ongenoegen te uiten bij hun eigen minister van buitenlandse zaken.

Zelf heb ik Joël Voordewind van de ChristenUnie opgeroepen om hierover een duidelijk geluid te laten horen bij minister Rosenthal – wat hij ongetwijfeld zal doen. Maar zullen we vooral ook blijven bidden voor onze broeders en zusters in de islamitische wereld, ooit het centrum van het christendom?

Henk van Rhee
Henk van Rhee is algemeen directeur van stichting Tot Heil des Volks.

Habakuk.nu op 22-02-2011, 08:38
1 reactie
daf
22-02-2011 / 23:39
Welke islambroeders? De dictators of de protestanten?

Meer nieuws

In de editie van 10 februari van christelijk magazine Gezinsgids kun je een artikel over 10 jaar Refoweb lezen. De initiatiefnemers werden aan de tand gevoeld evenals de heer van Groningen (panellid V...
3 reacties
18-02-2011
Op 28 februari opent Happietaria Utrecht haar deuren. Happietaria is een tijdelijk restaurant (t/m 22 maart) waar geld ingezameld wordt voor een bijzonder project. Iedereen is van harte welkom om te k...
1 reactie
15-02-2011
Stel je eens voor wat er zou gebeuren als we op dezelfde manier met onze Bijbel omgaan als met onze mobiele telefoons?
5 reacties
14-02-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering