Selectieve verontwaardiging over babymoord

Lana Kooijman - Van Es / 6 reacties

10-08-2010, 10:13

Nij Beets, Friesland en heel Nederland is verbijsterd: ‘Hoe heeft dit kunnen gebeuren?’ Ik doel op de gruwelijke vondst van vier babylijkjes in het Friese dorp Nij Beets afgelopen donderdag. Inmiddels heeft de 25-jarige verdachte, Sietske H., verklaart dat de stoffelijke overschotten haar eigen kinderen waren en dat ze minstens drie van de vier pasgeborenen om het leven heeft gebracht. Logisch dat televisie, radio en kranten het drama breed uitmeten en Nederland geschokt reageert. En toch begrijp ik het niet.


Een gevoel van hypocrisie bekruipt me als ik de mensen hun afschuw en onbegrip hoor uiten, als ik lees dat er zo’n 200 mensen de informatiebijeenkomst in het dorpshuis bijwoonden en als de plaatselijke dominee zegt dat het ‘onbestaanbaar is dat dit in onze gemeenschap is gebeurd’.

Ik ben nu zelf 15 weken zwanger, ons kindje is nu zo’n 10 cm, en al twee keer hebben mijn man en ik vol verwondering dit kleine mensje kunnen zien via een echo. Met twaalf weken zat alles er al op en eraan, het hoeft daarna alleen nog maar te groeien. Het ademt, slikt en beweegt al dat het een lieve lust is. Geen twijfel mogelijk: dit is een baby. Toch?

Klompje cellen?

Maar als ik nu naar een abortuskliniek zou gaan en zou zeggen dat ik dit kind niet wil hebben, is het dan ook nog steeds een baby? Of is het dan een klompje cellen? En is het dan ‘mijn goed recht’ om het kind wel of niet te willen? Bij 24 weken, de ‘abortusgrens’, wordt die vraag nog prangender, de baby is dan namelijk al 32 centimeter groot en binnen enkele weken levensvatbaar buiten de baarmoeder.

Schokkend bericht

Dit brengt me bij een ander schokkend bericht, waar ik bijna niets over heb vernomen in de media: ‘Ieder jaar eindigen 35 miljoen zwangerschappen in ontwikkelingslanden in een abortus.' Dat meldt het Britse ministerie van ontwikkelingssamenwerking (DFID). 35 miljoen baby’s die jaarlijks worden vermoord en geen haan die er naar kraait.

Als Sietske H. viermaal abortus had laten plegen, had Nederland zich dan ook afgevraagd hoe dat heeft kunnen gebeuren?

Lana Kooijman - Van Es op 10-08-2010, 10:13
6 reacties
henkie
10-08-2010 / 10:24
Ter aanvulling: er zijn al gezonde kinderen van minder dan 21 weken geboren. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Foetus
zonneschijn
10-08-2010 / 10:32
Helemaal met dit stukje eens!!! ja de rillingen lopen over je rug als je hoort zoveel abortussen. terwijl zo,n mensje van 10 cm en circa 15 weken, ademt, alles al heeft, en LEEFT! geweldig hoe God dat heeft geschapen, en hoe kun je er al zo verschrikkelijk van houden in de moederschoot als moeder en vader.

Ja er is veel onbegrijpelijk voor ons kleine verstand dat dit maar kan en mag, en dat al die mensen dat werkelijk willen.

nee als er in Nijbeets 4 abortussen waren geweest has niemand er iets van gezegt.
Ja dit moet ons tot na denken zetten!!! bedankt voor deze eye opener.
Catherine
10-08-2010 / 12:18
Iedereen die een miskraam van tussen 12/16 weken heeft gehad, weet hoe een "klompje cellen" er uit ziet. Onbegrijpelijk dat je dit weg kunt gooien of dumpen !
helmuthoorn
10-08-2010 / 12:34
Beste Lena
Hoop van ganser harte dat jij en je man zullen worden gezegend met een gezond kind, dat zal opgroeien tot vreugde van zijn/haar ouders en bid jullie daartoe de onontbeerlijke zegen des HEEREN toe.
En wat heb je vreselijk gelijk!
Antoinette
10-08-2010 / 16:30
Beste Lana,

Je hebt een goed stukje geschreven, wat ik de komende dagen kan gebruiken als mensen in mijn omgeving net zó reageren als nu de media doet...
Hanna
10-08-2010 / 20:51
Het is helaas de waarheid. Helemaal met het stukje eens!

@ Lana: Goede zwangerschap en een gezonde baby toegewenst!

Meer nieuws

Via een rondzendmail roept Refowebbezoekster Susanna Westerink uit Nunspeet op tot een dag vasten op zaterdag 28 augustus. Een dag om ons te verootmoedigen voor de Heere en op te roepen voor bekering....
Geen reacties
07-08-2010
“Gizmo.”“Gíííííííííízmo!”“Kom dan, Gizmo!” In de nachtelijke uren klonk vanaf ongeveer vijf hoog een vrouwenstem. Het echode over de parkeerplaats, tussen de bomen door, over de bankjes en tegen de fl...
1 reactie
07-08-2010
De tempel zoals koning Salomo die eens in Jeruzalem bouwde, wordt herbouwd. Niet in Jeruzalem maar in de Braziliaanse stad Sao Paulo. Het project kost 200 miljoen dollar. De bouw ervan gaat vier jaar ...
Geen reacties
31-07-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering