Prominenten pro zelfdoding

Habakuk.nu / Geen reacties

16-02-2010, 15:11

De Nederlandse vereniging voor een vrijwillig levenseinde (NVVE) zet zogenaamde ‘prominenten’ in om hulp bij zelfdoding uit het strafrecht te krijgen. Bekende Nederlanders op leeftijd als Mies Bouwman, Paul van Vliet (foto), Hedy d’Ancona en Frits Bolkestein ondersteunden afgelopen week het pleidooi van de NVVE om ‘als het genoeg geweest is’ uit het leven te kunnen stappen. Maurice de Hond mocht deze actie verder ‘onderbouwen’ met de uitkomst van een enquête. Die gaf voor de NVVE ‘jammer genoeg’ aan dat maar een kwart van de bevolking mensen kent die een einde willen maken aan hun leven omdat het voltooid zou zijn.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Verder laat de uitslag van de enquête veel politiek correcte antwoorden zien. Bijvoorbeeld dat mensen in vrijheid moeten kunnen beslissen over hun levenseinde en dat het natuurlijk wettelijk goed geregeld moet zijn. Ook is er gelukkig (nog) net geen meerderheid te vinden voor het beschikbaar komen van een dodelijk middel, waarmee ouderen zelf een einde kunnen maken aan hun leven. Voor de NVVE was er dus alle reden om via een stevig PR-offensief door te pakken. Met hulp van prominente ouderen moet die meerderheid voor de legale beschikbaarheid van een ‘zelfmoordpil' er komen, inclusief niet-medische hulp daarbij.

Opgedrongen

Hoe je ook over deze actie van de NVVE denkt, voor ouderen gaat er in ieder geval ook de suggestie vanuit dat er nog tijdens je leven een moment kan komen dat je de vraag moet overwegen ‘is het genoeg geweest?'. Nu gaat het nog over situaties dat betrokkenen daar zelf conclusies over trekken. Maar er komt natuurlijk ook een tijd dat de maatschappij je die gedachte op gaat dringen ‘dat het zo wel genoeg is geweest'. Bijvoorbeeld omdat de zorg te duur wordt en je toch niet echt een bijdrage meer levert aan de samenleving. Waarom zou je de volgende generatie dan nog tot last zijn? Van zo'n manier van denken en een dergelijke maatschappij zou je inderdaad het gevoel kunnen krijgen ‘dat het zo wel genoeg is geweest'!

Verkild

De Bijbel spreekt heel helder over deze fase van de geschiedenis, waarin de liefde zo gruwelijk is verkild dat er voor ouderen geen plaats meer is. Dan is het pas echt genoeg geweest. Dan zal Jezus terugkomen en zeggen: ‘Ik verzeker jullie: alles wat jullie voor een van deze onaanzienlijken niet gedaan hebben, hebben jullie ook voor mij niet gedaan.' Hun staat een eeuwige bestraffing te wachten, de rechtvaardigen daarentegen het eeuwige leven (Mat 25:45, 46). Op dat moment doet de mening van al die prominenten er niet meer toe, maar wel of je rechtvaardig en nederig van hart bent. Want voor zulke mensen is het koninkrijk van God.

Habakuk.nu op 16-02-2010, 15:11
Geen reacties

Meer nieuws

GOUDA – Als het aan het Russische ministerie van justitie ligt, komt er binnenkort een einde aan ‘illegale’ evangelisatieactiviteiten in de Russische Federatie en zal de vrijheid van godsdienst in de ...
Geen reacties
15-02-2010
De Telegraaf is in een grap van de SGP getrapt. 'SGP gaat vrouw weren via trucs' kopte de Telegraaf in de bekende chocoladeletters op de voorpagina. De Christelijke partij zou voor het eerst vrouwen b...
2 reacties
11-02-2010
De homobelangenorganisatie COC krijgt € 50.000 van de gemeente Amsterdam om met geloofsgemeenschappen in Zuidoost over ‘homohealings’ en tolerantie te spreken. Want dat schijnt toch een probleem te zi...
2 reacties
08-02-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering