Friedensstimme start protestactie

Friedensstimme / Geen reacties

15-02-2010, 16:00

GOUDA – Als het aan het Russische ministerie van justitie ligt, komt er binnenkort een einde aan ‘illegale’ evangelisatieactiviteiten in de Russische Federatie en zal de vrijheid van godsdienst in de praktijk drastisch worden beperkt. Religieuze groepen zullen volgens een amendement op de bestaande godsdienstwetgeving verplicht worden zich als gemeente aan te melden bij de autoriteiten en jongeren onder de 18 zouden niet meer actief benaderd mogen worden aan godsdienstoefeningen of andere religieuze activiteiten deel te nemen, zonder nadrukkelijke toestemming van de ouders.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Evangelisatie is, volgens het wetsontwerp, slechts toegestaan aan door de overheid erkende kerken of groepen. Tot nu toe genoten niet-geregistreerde groepen een redelijke mate van vrijheid. Met een eventuele aanname van de nieuwe bepalingen zal hun positie ernstig worden bedreigd.
 
Stichting Friedensstimme Nederland, die zich na het uiteenvallen van de Sovjet Unie voornamelijk richtte op het ondersteunen van evangelisatie en Bijbelverspreiding in de voormalige Sovjet-Unie, luidt de noodklok over de nieuwe wet. Tot voor de val van het communisme zag Friedensstimme het als haar voornaamste taak om aandacht te vragen voor de benarde situatie van christenen in Rusland. Volgens haar is de wet regelrecht in strijd met artikel 55 van de Russische grondwet, dat verklaart dat in de Russische Federatie geen wetten moeten worden afgekondigd, die de rechten en vrijheden van mens en burger afschaffen of beperken.

Berichten over de nieuwe wet roepen beelden op uit het Sovjetverleden. Toen stonden vertegenwoordigers van de overheid bij de ingang van kerken om kinderen en jongeren te weren. Deze situatie dreigt volgens diverse baptistengroepen nu weer te ontstaan. Als de wet, die vooralsnog de status heeft van een voorontwerp, wordt aangenomen, zal het werk van Friedensstimme een heel andere dimensie kunnen krijgen. Op dit moment is zendingswerk en de ondersteuning daarvan toegestaan, maar één der paragrafen van het wetsvoorstel beperkt echter ook de deelname of ondersteuning vanuit het buitenland.

In oktober 2009 kwamen de eerste geruchten over de nieuwe wet in de media, maar de details van de voorgestelde wetswijzigingen waren toen nog niet bekend.  Recentelijk heeft het leidinggevende orgaan van niet-geregistreerde baptisten zich in een appel in alarmerende bewoordingen over de ontwikkelingen uitgelaten en opgeroepen tot gebed en een waardige protestactie. Friedensstimme Nederland sluit zich bij deze oproep aan en start via haar schrijfgroepen en website een actie op.

Friedensstimme op 15-02-2010, 16:00
Geen reacties

Meer nieuws

De Telegraaf is in een grap van de SGP getrapt. 'SGP gaat vrouw weren via trucs' kopte de Telegraaf in de bekende chocoladeletters op de voorpagina. De Christelijke partij zou voor het eerst vrouwen b...
2 reacties
11-02-2010
De homobelangenorganisatie COC krijgt € 50.000 van de gemeente Amsterdam om met geloofsgemeenschappen in Zuidoost over ‘homohealings’ en tolerantie te spreken. Want dat schijnt toch een probleem te zi...
2 reacties
08-02-2010
Gelukkig kun je het als gelovige en ongelovige over verschillende zaken toch eens zijn. Soms zelfs over heel belangrijke zaken. In een onlangs gehouden debat in Amsterdam-Noord, tussen de journalist T...
Geen reacties
06-02-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering