Egypte kent Hamas beter dan westen

Nieuwsredactie / Geen reacties

22-01-2010, 08:00

"Raar! De EU hoor je niet. De VN evenmin. Links dient helemaal geen boze moties in."  Dat zei SGP-kamerlid Van der Staaij n.a.v. de opvallende stilte naar over het feit dat Egypte een muur rond Gaza bouwt en ook nog eens stalen platen 30 meter de grond in boort. "Als Israel dat zou doen, zou de wereld te klein zijn. Nu hoor je niemand. Het bewijst weer eens hoe er in het Midden-Oosten met twee maten wordt gemeten. De SGP vindt dat de Egyptenaren gelijk hebben. Hoe triest het ook is dat de burgers van Gaza er mede de dupe van zijn, een blokkade van Gaza is nodig omdat de Hamas-regering extremistisch was en blijft. Dat beseffen ze in Egypte kennelijk beter dan velen in het westen"

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Kamervragen van Kees van der Staaij:

Ik heb de agenda enige keren bekeken, maar het stond er niet op. Er komt natuurlijk een aparte brief, dacht ik toen. Er dreigt immers een humanitaire tragedie in de Gazastrook. De Gaza-blokkade wordt compleet gemaakt. Onder bescherming van zwaar bewapende militairen worden stalen platen dertig meter de grond ingeboord langs Gaza. Hamas is furieus. Wat doet de internationale gemeenschap, en de EU? En de VN? Is het internationaal gerechtshof al bijeen geroepen? Waar zijn de moties van collega Van Dam?

Ik refereer uiteraard aan de enorme muur die Egypte bouwt langs zijn grens met Gaza. Doelstelling is om de laatste verbindingen van Gaza met de buitenwereld af te sluiten. Laten we één seconde bedenken wat er zou zijn gebeurd als niet Egypte, maar Israel zich aan de bouw hiervan had gezet. De wereld zou te klein zijn geweest. Hoezo meten met twee maten? Wordt hierbij in het internationale overleg ook de vinger gelegd?

Het is niet nodig om Egypte aan de schandpaal te nagelen. Egypte weet – beter dan het Westen – wat voor vlees zij in de kuip heeft als het gaat om het Hamas-regime. Het gaat de Egyptenaren erom dat Hamas zijn extreme houding matigt. Daarin moet Egypte gesteund worden. Het is daarbij triest, dat ook de burgerbevolking in Gaza zal lijden onder de maatregelen. Zij zullen ervan doordrongen moeten worden, dat het verdwijnen van Hamas de sleutel is voor een beter bestaan.

Nieuwsredactie op 22-01-2010, 08:00
Geen reacties

Meer nieuws

Annet76 hoopt volgende week onder de begeleidende klanken van 3 leden van het Jeugdselectiekoor haar winnende gedicht voor te dragen! Het dichtsel over het thema 'Het paradijs' is als beste verkozen d...
6 reacties
21-01-2010
ZOA-Vluchtelingenzorg organiseert op zaterdag 20 maart a.s. voor de vierde keer het evenement Walk4Water, de sponsorloop die levens redt. Dit jaar vindt het evenement plaats op een nieuwe locatie; het...
Geen reacties
21-01-2010
BENNEKOM - Op DV vrijdag 12 februari hoopt evangelist en jongerenwerker John Kamphuis een DRIE-avond te leiden. Hij is voltijd werkzaam bij Stichting HeartCry. “M'n hart is brandend om de rest van mij...
1 reactie
20-01-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering