Geestelijke strijd rondom relaties

Habakuk.nu / Geen reacties

14-01-2010, 14:30

Wilkin van der Kamp schrijft in zijn nieuwe boek Bevrijd van banden: ‘Onze tijd staat bol van de techniek, maar krom van de relatiepijn.’ En zo is het: onze tijd staat krom van pijn uit relaties. Gebroken relaties, moeizame relaties, relaties met spanningen, onderdrukking of manipulatie. Zichtbare pijn, onderdrukte pijn, eenzame pijn, pijn die weggelachen of weggedronken wordt, maar wel pijn. Per jaar scheiden er alleen al in ons land meer dan 30.000 mensen.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Mijn ogen zijn een paar jaar geleden opengegaan voor de geestelijke strijd rondom relaties. Die begon al in de paradijs, toen satan met succes de relatie tussen God en de mens verstoorde met de boodschap die nog steeds z’n miljoenen verslaat: het gaat om jou, zorg vooral voor jezelf, een ander doet het niet. Satan doet er nog steeds alles aan om relaties te verstoren.

Stilstand en afleiding
Waarom? Heel eenvoudig: een verstoorde relatie betekent stilstand en afleiding, zodat God niet tot Zijn doel kan komen. Dat geldt ook voor gemeenten: het is onmogelijk om een grote bos potloden te breken. Eén voor één (gezin voor gezin) werkt beter. En dat gebeurt ook: gezin voor gezin valt om en vele mensen zijn beschadigd en krachteloos.

Kwetsbaar
Ik ben gezegend met een gelukkig en stabiel huwelijk, ondanks mezelf. Ik besef goed hoe bijzonder en kwetsbaar dat is. Wat hebben we veel mooie momenten beleefd, maar wat hebben we ook een ruzie gehad. Vooral op momenten dat ik weg moest om te spreken of een concert had. Totdat we tegen elkaar zeiden: ‘Toevallig dat we juist dán ruzie hebben!’ Niets toevallig! En dus: samen bidden om geestelijke bescherming, om een zuiver hart zonder geheimen, om liefde en nederigheid voor elkaar, de kinderen en voor Jezus. Hij werd gebroken, juist om dat wat gebroken is te herstellen.

Ronald Koops

Ronald Koops is hoofdredacteur van de evangelische maandkrant Uitdaging. Daarnaast is hij actief in de aanbiddingsmuziek. Zie ook www.ronaldkoops.nl.

Habakuk.nu op 14-01-2010, 14:30
Geen reacties

Meer nieuws

GORINCHEM – Woord en Daad en ZOA-Vluchtelingenzorg zijn vandaag een noodhulpactie gestart voor het door een aardbeving getroffen Haïti. De organisaties starten een fondsenwervingsactie en beraden zich...
2 reacties
13-01-2010
LONDEN  - De Britse anglicaanse priester David Parrott heeft maandag in de St. Lawrence Jewry kerk in Londen een speciale viering gehouden om mobieltjes te wijden, aldus RKnieuws.net. Er kwamen zo’n t...
Geen reacties
12-01-2010
Iedereen van harte een goed en gezegend nieuwjaar toegewenst! Het is alweer begin januari en er is weer veel gebeurd! Fijne dingen, mooie dingen, maar ook nare dingen. De kerstdagen zijn hier rustig v...
Geen reacties
11-01-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering