Rabbijn wijst op Jezus

Nieuwsredactie / Geen reacties

04-01-2010, 16:27

Een orthodoxe rabbijn in Efrat, Israël, heeft voor opschudding gezorgd nadat hij in een videoboodschap had verklaard gefascineerd te zijn door Jezus en Hem te zien als een ‘model rabbi’. Rabbijn Shlomo Riskin zei bovendien dat hij “graag” het leven van Jezus bestudeert. Dat is hem door orthodoxe rabbijnen in Israel niet in dank afgenomen. Er is stevige kritiek op Riskin’s uitlatingen gekomen, waarna de man zich haastte te verklaren dat hij het nooit zo had bedoeld en zeker geen lans voor het Christendom wilde breken. Dat meldt Manna-vandaag.nl.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Riskin deed zijn uitlatingen op 30 december en het was al voor de tweede keer in het afgelopen jaar dat hij met zo’n uitspraak de aandacht trok. In juni werd door de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem een video vrijgegeven waarin Riskin zei dat het volgens hem de hoogste tijd was dat Joden “God laten opstaan”. Die woordkeuze verwijst naar ‘opstanding’ en daarmee naar Jezus, vonden veel van Riskin’s orthodoxe collega’s en zijn uitlatingen werden dan ook volop bekritiseerd.

Nu is Riskin daar met een nog veel sterker statement overheen gekomen. Volgens hem is Jezus een ‘model rabbi’ waardoor Riskin ‘gefascineerd’ is. “Ik kom steeds weer bij Jezus uit. Ik heb Zijn leven en Zijn leer bestudeerd en ik kom tot de conclusie dat die sterk zijn gegrondvest in de Talmoed”, aldus Riskin.

Nieuwsredactie op 04-01-2010, 16:27
Geen reacties

Meer nieuws

Zo waakt dan; want gij weet den dag niet, noch de ure, in dewelke de Zoon des mensen komen zal. (Mattheus 25:13). Refoweb wenst alle bezoekers een gezegend en gezond nieuwjaar toe!
3 reacties
01-01-2010
EMST - Homo-organisatie COC sleept de School met de Bijbel in Emst toch niet voor de Commissie Gelijke Behandeling omdat de school een homoseksuele leraar op non-actief stelde, zo meldt Omroep Gelderl...
1 reactie
31-12-2009
De gemeenteraadsleden van een kleine Litouwse stad hebben Jezus Christus uitgeroepen tot koning van hun gemeente in de hoop het moreel van de bevolking in deze tijden van economische crisis op te krik...
Geen reacties
30-12-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering