Homo-leraar ziet niets in rechtzaak tegen School met de Bijbel

Nieuwsredactie / 1 reactie

31-12-2009, 10:00

EMST - Homo-organisatie COC sleept de School met de Bijbel in Emst toch niet voor de Commissie Gelijke Behandeling omdat de school een homoseksuele leraar op non-actief stelde, zo meldt Omroep Gelderland. De seksuele geaardheid van de man zou op gespannen voet staan met de christelijke grondslag van de school. Het COC wilde de zaak voor de commissie brengen, maar de leraar ziet niets in de procedure. Hij is in goed overleg met de school vertrokken.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Het COC ziet genoeg andere mogelijkheden om de positie van homoseksuele leraren op religieuze scholen aan de kaak te stellen, aldus de organisatie.

Nieuwsredactie op 31-12-2009, 10:00
1 reactie
Annet76
31-12-2009 / 12:53
Als je de grondslag van de school in je dagelijks leven in de wind slaat, dan moet je gewoon vertrekken en er niet over zeuren lijkt me. Dat geldt niet alleen voor een baan op school, maar voor alle sectoren en bedrijven waarvoor je wilt werken. Je staat samen ergens voor en dat draag je naar buiten toe uit.

Goed dat dit eens een keer gebeurt, want er zijn nogal wat scholen die hun eigen visie niet of nauwelijks onderstrepen, sterker nog: veel mensen werken voor een school maar van een visie of grondslag hebben ze nog nooit gehoord. Deze school draagt dat gelukkig wel uit en wil er ook in volharden en zo hoort het.

Deze leerkracht heeft dat zelf ook wel aangevoeld en weet dat het vechten tegen de bierkaai is. Als deze school geen maatregelen had getroffen hadden ze hun visie net zo goed met het badwater kunnen wegspoelen, dan heeft het blijkbaar geen waarde.

Meer nieuws

De gemeenteraadsleden van een kleine Litouwse stad hebben Jezus Christus uitgeroepen tot koning van hun gemeente in de hoop het moreel van de bevolking in deze tijden van economische crisis op te krik...
Geen reacties
30-12-2009
Het gaat hier dus echt steeds beter! Het wordt echt gewoon leuk nu. Ik heb vaste dingen per dag en de kinderen gaan je bij naam leren kennen! Elke morgen ga ik om 5 uur mijn verdieping wakker maken; d...
1 reactie
29-12-2009
Wat is het heerlijk om heel dichtbij God te zijn. Om Zijn liefdevolle, troostrijke woorden te horen, te geloven en te ervaren. In tijden dat dat wat minder is, gebeurt het wel dat ik ook minder "in ge...
4 reacties
26-12-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering