Jezus Christus wordt koning van Litouws stadje

Nieuwsredactie / Geen reacties

30-12-2009, 13:30

De gemeenteraadsleden van een kleine Litouwse stad hebben Jezus Christus uitgeroepen tot koning van hun gemeente in de hoop het moreel van de bevolking in deze tijden van economische crisis op te krikken, meldt het Baltische persagentschap BNS, aldus RKnieuws.net. ‘Jezus Christus uitroepen als koning van onze gemeente betekent dat hij onze vorst en beschermer is’, verklaarde Zdzislav Palevic, burgemeester van Salcininkai, gelegen in het zuid- oosten van het land.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

‘In deze moeilijke periode voor het land - terwijl de crisis de hele wereld raakt - wordt de rol van Christus niet alleen belangrijk voor het persoonlijk leven van de mensen maar ook voor het politieke en culturele leven’, staat in de beslissing die eenparig door de gemeenteraad werd aangenomen.

Het stadje Salcininkai telt 7.000 inwoners en is gelegen op zowat 50 km ten zuiden van de hoofdstad Vulnius, die de eerste Litouwse stad was om haar lot te verbinden aan Jezus Christus.

Litouwen, een oude Russische republiek, werd in 1990 onafhankelijk en is sinds 2004 lid van de Europese Unie. Het land is overwegend katholiek. Voor de nieuwe presidente Dalia Grybauskaite de eed aflegde, sprak mgr. Backis, bisschop van Vulnius, het parlement toe. Bij grote nationale feesten organiseert de Kerk plechtige eucharistievieringen.

Nieuwsredactie op 30-12-2009, 13:30
Geen reacties

Meer nieuws

Het gaat hier dus echt steeds beter! Het wordt echt gewoon leuk nu. Ik heb vaste dingen per dag en de kinderen gaan je bij naam leren kennen! Elke morgen ga ik om 5 uur mijn verdieping wakker maken; d...
1 reactie
29-12-2009
Wat is het heerlijk om heel dichtbij God te zijn. Om Zijn liefdevolle, troostrijke woorden te horen, te geloven en te ervaren. In tijden dat dat wat minder is, gebeurt het wel dat ik ook minder "in ge...
4 reacties
26-12-2009
Kerstfeest, het feest van Shalom,het feest van de vrede.De blijde boodschap die eens de herders kregenin het veld, wordt herdacht. Vanochtend was ik in de kerk.Blijde boodschap? Ik hoorde die niet.
8 reacties
25-12-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering