Achterlijke anti-abortusactivisten

Habakuk.nu / 2 reacties

17-12-2009, 12:00

Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst meegelopen in de ‘Mars voor het leven'. Een waardige mars die zwijgend stem geeft aan de ongeveer 30.000 levens voor wie in Nederland jaarlijks geen plaats is. In een enkel geval - hoe onvoorstelbaar ook - misschien terecht. Maar in bijna alle andere situaties zonder een verantwoorde reden. Uit schaamte voor de openlijke hoon die je ontvangt als je opkomt voor de rechten van het ongeboren leven, heb ik vorige jaren nooit mee gedemonstreerd. Je wordt immers al snel als achterlijk beschouwd.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

‘En moet je als christen niet meer op preventie en hulp gericht zijn’, was mijn vluchtredenering. Wat mij dit jaar over de streep trok is de toenemende onverdraagzaamheid tegenover degenen die vasthouden aan de christelijke visie op het leven. Ook Tot heil des Volks is doelwit van deze actievoerders. Denk aan de motie van de VVD om een einde te maken aan elke vorm van subsidie voor onze hulp aan prostituees, enkel en alleen omdat je christen bent en dat uitstraalt in je werk.

Nieuwe zeloten

Het is daarom tijd de beschermwaardigheid van het leven breder aan te pakken. Natuurlijk, we moeten blijven strijden en opkomen voor het ongeboren leven. Maar realiseer u tegelijkertijd dat ook het geboren leven bedreigd wordt en in het bijzonder de positie van christenen. De seculiere gelovigen van D66, SP, GroenLinks en VVD verheffen zich met de arrogantie en ijver van ware zeloten boven de Christusgelovigen. George Orwell voorspelde het al in zijn boekje Animal Farm: ‘some will be more equal than others’. Terwijl ze zich opwerpen als de ‘ware democraten’ ondermijnen deze nieuwe wetgeleerden van de seculiere kerk de vrijheid van anderen en de grondslagen van de democratie.

Tegendemonstranten gingen zaterdag zelfs zo ver dat ze de trappen van de kerk waar de ‘Mars voor het leven’ eindigde besmeurden met rode verf. Volgens de Bijbel komt er nog een moment dat dit soort tegenstanders ook nog eens bloed gaat vergieten en denkt daarmee een goede daad te doen. Tot die tijd mogen we getuigen van een andere rechtsorde, het komende Vrederijk van het Kerstkind, Jezus. Maar laat Hij u niet slapende vinden...

Krijn de Jong

Krijn de Jong is stafmedewerker bijzondere projecten bij stichting Tot Heil des Volks.

Habakuk.nu op 17-12-2009, 12:00
2 reacties
Cloudsadmirer
17-12-2009 / 15:48
Knap hoor dat jullie er zo voor uit durven komen! Heb ik bewondering voor! Ga zo door!
helmuthoorn
18-12-2009 / 12:49
Beste Krijn,
We worden inderdaad met steeds meer regelrechte vijandschap vanuit de wereld en haar gezindheid geconfronteerd.
Dit soort mensen is al jaren bezig met het vergieten van onschuldig bloed en verkeren in het waanidee hier een goede daad mee te verrichten, want wat dacht je van de 30.000 ongeboren kinderen die hier in dit land jaarlijks worden vermoord ? Dit gebeurt dan uit naam van de emancipatie van de vrouw en het recht op menselijke zelfbeschikking en vrijheid.
En dit onschuldig vergoten bloed schreeuwt vanuit de aarde omhoog tot de Troon des Almachtigen om eens tegen hen, maar ik vrees ook tegen ons, te getuigen.

Meer nieuws

Ruim 200 korans zijn gisteren op Kamp Holland overgedragen aan het Afghan National Army (ANA), aldus het ministerie van Defensie. De Task Force Uruzgan heeft de boeken gedoneerd aan de religieuze offi...
32 reacties
16-12-2009
De SGP op Tholen en de Reformatorische Fractie Tholen zijn weer samen. Vorige week werd de fusie al aangekondigd, maar de leden van de SGP moesten nog akkoord gaan. Dat is nu gebeurd, zo schrijft Omro...
2 reacties
14-12-2009
Het Amsterdamse Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) mag medewerkers verbieden tijdens werktijd zichtbaar kettingen over hun uniform te dragen. Of aan de ketting een religieus symbool hangt, maakt hierb...
1 reactie
14-12-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering