Britse bisschop beboet voor Holocaustontkenning

Nieuwsredactie / Geen reacties

28-10-2009, 09:21

Een rechtbank in de Duitse stad Regensburg heeft de ultraconservatieve Britse bisschop Richard Williamson een boete van twaalfduizend euro opgelegd in verband met zijn ontkenning van de Holocaust tegenover een Zweedse tv-zender. Williamsons advocaat Matthias Lossmann heeft dit dinsdag gezegd. Lossmann zei het nieuws van de boete maandag te hebben ontvangen. Zijn cliënt heeft tot 9 november om er op te reageren. De boete is opgelegd zonder dat er een proces aan te pas is gekomen. Als de overtreder betaalt erkent hij schuld. Als hij weigert te betalen komt er alsnog een proces, aldus de nieuwsvoorziening van de RO.


Williamson ontkende in januari voor de Zweedse televisie het bestaan van gaskamers in WO-II en de moord op zes miljoen joden. Onder druk van velen uit de internationale gemeenschap en het Vaticaan bood hij daarna verontschuldigingen aan.

Williamson: "I believe there are no gas chambers"

 

Het interview vond plaats bij Regensburg, een stad in Beieren, kort voordat de excommunicatie van Williamson en drie medestanders door paus Benedictus XVI werd opgeheven. De opheffing leidde tot grote verontwaardiging onder joodse groeperingen en in Israël. Bondskanselier Angela Merkel liet weten er weinig gelukkig mee te zijn.

De paus had maandag een ontmoeting met een delegatie van Williamsons ultraconservatieve achterban, de Priesterbroederschap St. Pius X. De paus probeert het genootschap binnen de kerk te halen.

Williamson en de drie anderen werden in 1988 door aartsbisschop Marcel Lefèbvre tot bisschop gewijd, tegen de wil van toenmalig paus Johannes Paulus II. Na de wijding werd het viertal geëxcommuniceerd.

 

Nieuwsredactie op 28-10-2009, 09:21
Geen reacties

Meer nieuws

Wellicht zijn er lezers van deze site die sympathie hebben voor Geert Wilders. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat zijn aanhang ook in christelijke kring groeit. Ik begrijp dat, maar mijn vraag is w...
9 reacties
26-10-2009
Met 20.000 bezoekers per maand neemt ook het aantal vragen voor onze vragenrubriek toe. Voor medische kwesties en vragen op het terrein van maatschappelijk/sociaal/psychologie/psychiatrie geldt inmidd...
Geen reacties
23-10-2009
Wat is succes in Gods ogen? Soms doet men het voorkomen alsof succes voor een plaatselijke gemeente heel makkelijk te zien zou zijn. Maar schijn bedriegt. De Bijbel leert dat succes in Gods ogen vaak ...
Geen reacties
23-10-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering