Bidden voor Geert Wilders

Habakuk.nu / 9 reacties

26-10-2009, 13:28

Wellicht zijn er lezers van deze site die sympathie hebben voor Geert Wilders. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat zijn aanhang ook in christelijke kring groeit. Ik begrijp dat, maar mijn vraag is wel of de weg van Geert Wilders de weg is die volgelingen van de Here Jezus moeten gaan. Ook ik zie het gevaar van de opmars van de islam, een zeer antichristelijke religie. De dreiging ervan wordt zeer onderschat, ook in christelijke kring. Vandaar dat ik het zeer wel mogelijk acht dat God Geert Wilders gebruikt als een appèl om onze ogen te openen voor dit gevaar.


Ooit schreef ik, in een artikel over de islam, dat een kwart van de wereldbevolking op het punt staat voor eeuwig verloren te gaan. Omdat ik vast wil houden aan wat Gods Woord zegt, namelijk dat er alleen behoud en redding is door geloof in de Here Jezus Christus. Er kwamen heftige reacties op die uitspraak, omdat je dat toch aan God over moet laten.
Laten we vasthouden dat de God van de islam niet dezelfde is als de God van de Bijbel. In 1 Johannes 4 wordt benadrukt dat Jezus in het vlees is gekomen. Elke geest die dit ontkent, zegt vers 3, is niet uit God. ‘Dit is de geest van de antichrist.' De islam zegt immers dat God geen zoon heeft.

Angst 
Terug naar de vraag of de weg van Geert Wilders de weg is die wij hebben te gaan. Is het ten diepste niet de weg van angst? Angst voor overheersing door de islam? Ik geloof dat wij geroepen worden tot iets anders. En daarvoor verwijs ik naar Mattheus 9, naar de verzen 35 tot 38. De Here Jezus ziet de scharen gaan en wordt met ontferming bewogen, omdat ze voortgejaagd en afgemat zijn, als schapen die geen herder hebben. En dan voegt Hij eraan toe: ‘De oogst is wel groot, maar arbeiders zijn er weinig. Bidt daarom de Heer van de oogst, dat Hij arbeiders uitzende in Zijn oogst.'

Bewogenheid
Dit is de weg die wij te gaan hebben. Kennen wij die bewogenheid van de Here Jezus voor al die mensen om ons heen, de moslims, en alle andere mensen? Als van de Here Jezus wordt gezegd dat Hij met ontferming bewogen is, wordt daar het sterkste woord gebruikt wat er is voor ‘met ontferming bewogen', ‘medelijden hebben met'. Dat je er diep van doordrongen bent dat al die mensen verloren zijn als ze Hem niet kennen en dat dat je raakt tot in het diepst van je hart. Dat je iets kent van Zijn bewogenheid, van Hem Die niet wil dat sommigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen (2 Petrus 3:9).

Is er een voortdurend gebed in ons voor al die mensen? En ook voor Geert Wilders, dat hij de Here Jezus zal leren kennen?

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is spreker en publicist. Zie ook www.dirkvangenderen.nl

Habakuk.nu op 26-10-2009, 13:28
9 reacties
Gerteke
27-10-2009 / 12:24
Ik heb ontzettend veel respect voor Dirk van Genderen en ik lees zijn stukken graag. Maar volgens mij slaat hij de plank mis door te zeggen dat het zeer wel mogelijk is dat God Geert Wilders gebruikt.

God houdt alles in zijn hand, dat is zeker. Maar nu klinkt het net alsof Wilders een instrument van God is. Zijn boodschap kan echter nooit overeenkomen met de boodschap van God.

Wilders staat niet langer meer voor een waarschuwing voor de algemene dreiging van de overheersing van de islam. Dat was Fortuyn en Wilders in het begin. Nu is hij in het stadium belandt van het schofferen, discrimineren en vernederen van een bevolkingsgroep in ons land (Marokkaanse moslims, in mindere mate de Turken).

Wijze en bezorgde constateringen en oplossingen zijn niet aan Wilders besteed. Hij haat moslims. Dat komt niet overeen met Gods liefdegebod. En daarom denk ik dat zin 6 van bovenstaand artikel genuanceerd moet worden.
esthervanbuuren
27-10-2009 / 21:24
de islam gelooft niet in Jezus als zaligmaker.

er staat geschreven, er is maar een naam onder de hemel tot zaligheid.

Ik geef toe dat alleen God oordeeld maar we hebben ook de schrift om het ernaast te leggen.


groetjes esther.
Rianne1357
28-10-2009 / 11:08
Ik ben het met het stuk van Dirk v Genderen eens. De enige nuancering van jullie 3 daaronder ook. dat is waar. ik denk dat geert Wilders het lang niet altyd op de goede manier doet, nee dat geloof ik zeker. toch ik onderschat het gevaar niet. wij en de gekozen regering is te ver gegaan met binnen komen. (nu lees art van jl vrijdag rd.) zouden veranderde moslims dus exmoslims terug gestuurd worden naar Iran, dat mag en kan niet. die is zijn leven beslist niet zeker. als je leest hoe het daar gaat. ik heb de moslim lief( zelf moslim buren al 12 jaar, die keurig zijn, goede baan, maar ik zie wel verschil met na t vliegen in de twin touwers. en dat bezwaard me. en beangstigt mij ook soms. maar anderszins net wat je zegt, weet ik ook dat God boven alles staat. Ik ben met ulieden tot aan de voleinding der wereld. wat de toekomst ook brenge moge, mij geleid des Heeren hand. hoe moeilijk soms.
helmuthoorn
29-10-2009 / 01:15
Als academisch geschoold historicus van middelbare leeftijd, die heel veel heeft gelezen, gereisd en gezien, voorzie ik binnen nu en 10 jaar in West Europa een burgeroorlog tussen moslims en niet-moslims als wij de islamisering van ons land niet snel een krachtig halt toeroepen.
Daarbij moet de uiterst belangrijke kanttekening worden gemaakt dat het huidige islamistische fundamentalisme een MODERN verschijnsel is, waarin (neo) marxisme, antisemitisme en antikoloniale sentimenten zich hebben verbonden met het islamitsche dogma van de kleine jihad. (de grote jihad is de strijd die iedere vrome moslim heeft te leveren met de zonde)
Dit moderne moslim-fundamentalisme heeft in feite weinig met de klassieke Islam van doen en concentreert zich ook niet op de religieuze dimensie daarvan, maar laat de islamitsche leer (en dan voornamelijk de meest onverzoenlijke denominaties daarvan) functioneren als basis voor een virulent anti-Westerse en anti-Joodse ideologie.
Het is volkomen terecht dat Wilders hiervoor waarschuwt.
Deze buitengewoon agressieve en gevaarlijk variant van de lslam vindt nl.zeer veel gehoor onder de jongere moslims in West Europa.
Daarbij dient te worden vermeld dat veel in dit land verblijvende moslims, voornamelijk de ouderen, deze modern-fundamentalistische variant van de lslam NIET aanhangen, maar er waarschijnlijk wel door op sleeptouw zullen worden genomen als het daadwerkelijk tot conflicten zal komen.
Sorry voor dit ''college'', maar ik ben al met al niet erg optimistisch over de toekomst waar het deze vraag betreft.

Het is nl ook nog eens zo dat de lslam het geestelijke vacuum aan het opvullen is wat door de steeds groeiende goddeloosheid in West Europa in de afgelopen 40 jaar is ontstaan. Deuteronomium 28 geeft ons een indringende waarschuwing over de gevolgen van goddeloosheid voor een volk; het zal als straf daarvoor onderworpen raken aan de vreemdelingen onder hen.

De keuze is dus kortom;
a. Burgeroorlog (de HEERE moge ons daarvoor sparen !)
b. Een algehele wederkeer naar de grondslagen van Gods Woord en vrede.
dvg
29-10-2009 / 08:54
Beste Helmuthoorn,

Ik ben de schrijver van de column over Geert Wilders. Ik vind het wel interessant wat je schrijft en zou daar graag met je over doormailen. Zou je contact met mij willen opnemen? Mijn e-mailadres is: info@dirkvangenderen.nl
adriano313
29-10-2009 / 23:51
Beste mensen,
kunnen we ophouden om zomaar te polariseren
en culturen en religies op een plek te zetten waar je zelf ook niet wil staan!
want dit is olie op een vuur waarvan je de gevolgen niet wilt kennen
en los van of iets wenselijk is of niet,
goed of slecht
logisch of onlogisch
Elkaar liefhebben als jezelf is de enige oplossing
Bid tot GOD en laat Hem beslissen
over onheil of over vrede

een paar (christelijk) maatschappelijke instanties extra
Zou in de Wilders context zeker niet verkeerd zijn

Veel wijsheid en hopelijk stopt de discussie .....









is denk het grootste probleem
adriano313
29-10-2009 / 23:54
De laatste zin van het grootste probleem mag je weglaten
Rianne1357
02-11-2009 / 09:54
Ja maar helaas is dit probleem wel de werkelijkheid.
Die wij allen wel onder ogen moeten zien.
en dan is het inderdaad, ik bid ook of God dat verhoed!, maar er moet snel gehandeld worden in nederland. anders gaat het fout. en ik denk niet dat Geert Wilders het altyd op de goede manier doet, zeker niet. maar wie kan en weet het beter? en wie zou het beter doen in onze regering?
danskesirjon
03-11-2009 / 00:12
Wat vele jaren gelden met oorlog niet gewonnen is, is nu gebeurd met geleidelijke stappen.
Ik verkeer elke dag tussen islam aanhangers, van gematigd tot streng en iedereen, ook de gematigde heeft de opdracht om zijn broeders te steunen in geval van aanval.
van welke kant die ook komt.
Dat in ons land al zoveel vermengd is, hebben we niet in de gaten, maar als je in wijken komt waar islam de ovehand heeft, dan schrik je echt. dit kan je in elke groet stad zien.
het probleem is alleen dat wij ( kerkelijke mensen ) hier meestentijds niet komen of het niet willen zien.
In christelijke plaatsen zijn niet zoveel moslims.
(even voor de duidelijkheid: ik heb vele vrienden onder de moslims tot op zeker hoogte.)
Maar als ze moeten kiezen in geval van verdeiging van het geloof kiezen ze allemaal de plaats tegen "ons".
ik denk dat wij dat ook zouden doen als we daar zouden wonen.
de vraag hier: moeten we voor Wilders bidden? zou ik met ja willen beantwoorden, we moeten namelijk iedereen liefhebben. Dat houdt dan gelijk in dat we ook voor de moslims moeten bidden want als mens is iedereen gelijk.
zij het niet dat de islam best een groot gevaar is.
Wilders wil dat duidelijk maken, alleen komt het er soms wat vreemd uit...
Zelf heb ik soms ook sterk het gevoel dat onze kleine christelijke partijen, zelf samen, veel te klein zijn om maar iets te betekenen.
Natuurlijk is gebed belangrijk, maar we moeten onze ogen niet sluiten voor de tekenen die om ons heen te zien zijn, te voelen zijn, en de dreiging is zeker als je het over bijv Israel gaat hebben sterk voelbaar ook bij gematigde moslims.
Wij denken namelijk echt heel anders over die historie. ( bijbels), en dat is onverdraagbaar.
veel jeugd stapt over naar PVV omdat daar duidelijk taal gesporken wordt.
Overigens niet altijd onze taal,maar wel begrijpelijk en toepasselijk.
Ik wens daarom ook een aanhankelijk gebed aan iedereen, want God zelf kan alles besturen zo hij wil.
Maar soms ben ik ook bang.......

Meer nieuws

Met 20.000 bezoekers per maand neemt ook het aantal vragen voor onze vragenrubriek toe. Voor medische kwesties en vragen op het terrein van maatschappelijk/sociaal/psychologie/psychiatrie geldt inmidd...
Geen reacties
23-10-2009
Wat is succes in Gods ogen? Soms doet men het voorkomen alsof succes voor een plaatselijke gemeente heel makkelijk te zien zou zijn. Maar schijn bedriegt. De Bijbel leert dat succes in Gods ogen vaak ...
Geen reacties
23-10-2009
Het jaarlijkse tv-programma de Nationale Bijbeltest van de NCRV en de EO gaat verder onder de naam De Grote Bijbelquiz. Ook de opzet van de test, waarvan de zesde editie komende dinsdag (20.50 uur) wo...
Geen reacties
21-10-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering