Hartekreet George Whitefield Stichting
George Whitefield Stichting | Geen reacties | 24-09-2009| 12:44
Zoals u waarschijnlijk al weet, gaat onze themadag van 21 november a.s. over het cruciale belang van gebed. Een heel belangrijk onderwerp, want een kerk die niet bidt is uiteindelijk ten dode opgeschreven. Maar ook een lastig onderwerp, want wie kan zeggen dat volhardend gebed hem of haar gemakkelijk afgaat? Gebed werkelijk een plek geven valt voor de meeste mensen niet mee.
Een verbijsterend laag aantal aanmeldingen
Slecht bezochte gebedsbijeenkomsten zijn helaas vaak de norm in veel kerken. Dat daar ongetwijfeld allerlei redenen voor zijn, doet niets af aan het feit dat dit een treurige toestand is. En blijkbaar kan ook een themadag over dit onderwerp maar weinig mensen in beweging krijgen. Tot nu toe heeft zich nog bijna niemand voor de themadag van 21 november aangemeld. Zoiets hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Dit roept grote vragen bij ons op. Scoort gebed dan zo laag op het prioriteitenlijstje van veel christenen? Staat ons geestelijk leven er werkelijk zo zwak voor? Of zijn er andere redenen die wij over het hoofd zien? Ik hoor ze graag van u. Echt. Laat het ons weten aub!
Een mooi programma en een boek cadeau
Ik durf te zeggen dat het geringe aantal aanmeldingen tot nu toe niet aan het geboden programma kan liggen. Twee boeiende lezingen, plus een keuze uit zes verschillende workshops met stuk voor stuk boeiende sprekers kun je toch moeilijk een zwak programma noemen. En natuurlijk staat er ook een weer een rijk gesorteerde boekentafel voor u klaar.
Bovendien krijgt iedere deelnemer op de dag zelf een boek naar keuze cadeau: Pinksteren Vandaag van Iain Murray over de betekenis van opwekking in het licht van de Bijbel of Beproeft alle dingen van Martyn Lloyd-Jones over de soevereiniteit van de Heilige Geest.
Er is wel wat aan de hand
Waarom hebben we gemeend dit onderwerp op de agenda te moeten zetten? Wel, het is toch zonneklaar dat we momenteel als kerk en samenleving steeds meer in een crisis terecht komen? Een crisis die doet denken aan een veelkoppig monster. Laat ik een paar grote issues noemen:de dreigende klimaatverandering en een forse economische crisis. Maar ook aanhoudende kerkverlating en een samenleving die steeds meer los lijkt te slaan van haar morele ankers. Oplopende spanningen in eigen land tussen verschillende bevolkingsgroepen. Maar ook toenemende internationale politieke spanningen. Denk aan de schijnbaar onoplosbare problematiek rond Israël in het Midden Oosten en Iran dat bezig is een atoomwapen te ontwikkelen. Al met al genoeg om af en toe de moed in de christelijke schoenen te doen zinken. En tóch...
Bijbelse nuchterheid
Getuigt het niet juist van bijbelse nuchterheid om te erkennen dat we als christenen een maatje te klein zijn om werkelijk een antwoord op dit alles te hebben? Is niet alleen God en zijn kracht opgewassen tegen de enorme uitdagingen en vragen waar we momenteel als kerk en samenleving mee worden geconfronteerd? Hem loopt niets uit de hand en alle dingen zijn mogelijk bij God. Maar Hij wil wel gebeden zijn. Bidden getuigt van bijbelse nuchterheid, lezen we bij de apostel Petrus: Het einde van alle dingen is nabijgekomen. Komt dus tot bezinning en wordt nuchter opdat u kunt bidden. (1 Petrus 4:1) . HOE NUCHTER BENT U? We hopen u te zien op 21 november!
Jeroen Bol, voorzitter George Whitefield Stichting, info@whitefield.nl
Opgave en nadere informatie over de themadag van de George Whitefield Stichting 'HOOP VOOR EEN BIDDENDE KERK' op www.whitefield.nl of tel. 0172 475811 / 440537