GBS verspreidt 20.000 Oekraïense Nieuwe Testamenten

Nieuwsredactie / Geen reacties

23-05-2022, 12:43

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft de Gereformeerde Bijbelstichting vele duizenden Bijbels in het Oekraïens kunnen verspreiden. De GBS was snel door de voorraad heen, zo meldt de stichting uit Leerdam. Vanwege de grote nood en het feit dat de  herdruk van de complete Bijbel niet tijdig geleverd kan worden, hebben ze 20.000 Nieuwe Testamenten laten drukken.


De bijbels zullen worden verspreid via kerken, stichtingen en particulieren, zowel in Oekraïne zelf als onder vluchtelingen in ons land en in omringende landen. Het Johannesevangelie in het Oekraïens is sinds kort ook leverbaar. De GBS is van plan om op korte termijn ook het boekje “Mary Jones en haar Bijbel”  en ander Bijbels leesmateriaal in het Oekraïens uit te geven.

Op de foto twee vluchtelingen uit Odessa in Berehove (Oekraine). De foto werd genomen door de heer Kooij uit Dirksland die een aantal malen een hulptransport heeft gereden.

Nieuwsredactie op 23-05-2022, 12:43
Geen reacties

Meer nieuws

Na 2 coronajaren zonder Paasappel was het maandag 18 april eindelijk weer zo ver. In de Zuiderkerk (HHG) te Ede werd weer een Paasappel georganiseerd.
Geen reacties
09-04-2022
Refoweb is van start gegaan met een nieuwe serie (de derde inmiddels) van 'Pastorie online', de radioversie van de vragenrubriek. De uitzendingen kun je iedere zaterdagavond van 21-22 uur beluisteren ...
Geen reacties
31-03-2022
Voor een ieder die Refoweb.nl liever bezoekt zonder reclames, is er het advertentievrije abonnement. Voor 15 euro per jaar steun je Refoweb en zie je geen reclames meer op de site. Zo gaat dat in z'n ...
21 reacties
15-03-2022
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering