Bijzondere boom

Noortje | Geen reacties | 04-04-2008| 15:09

Telkens als ik er langs kwam, moest ik naar die boom kijken. Wat zàg ik toch aan die boom, daar dichtbij het heldere water? Er was iets met die boom, wat hem anders maakte dan de meeste bomen. Maar wàt? De boom zorgde er in ieder geval wel voor dat ik diep aan het peinzen ging.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Wat maakte nu dat die boom er zo stralend, zo fris en zo onbezorgd uit zag? Het was telkens weer een lust om er naar te kijken. Juist naar die ene boom.

In mijn leven heb ik vele bomen gezien. Ook wel bomen die op deze boom leken, die misschien zelfs wel dezelfde eigenschappen hadden. Maar de meeste bomen haalden bij lange na niet de krachtige uitstraling van deze ene bijzondere boom.

Ik wilde er meer van weten. Op naar de bibliotheek. Daar kwam ik terecht bij een rij boeken. Heel interessante boeken. Er stonden er zesenzestig op een rij. Al bladerend, al zoekend, al speurend in die boeken, vond ik in het vierentwintigste boek de verklaring van het geheim van die boom.

Schrijnend is het om eerst een stukje te lezen over dorre plaatsen en over heide in de wildernis. Maar dan lees ik ineens iets over "mijn" boom. Tjonge, wat verhelderend! Wat richtingwijzend, ook voor mijn leven! Ik lees: "Gezegend daarentegen is de man, die op den HEERE vertrouwt, en wiens vertrouwen de HEERE is! Want hij zal zijn als een boom, die aan het water geplant is, en zijn wortelen uitschiet aan een rivier, en gevoelt het niet, wanneer er een hitte komt, maar zijn loof blijft groen; en in een jaar van droogte zorgt hij niet, en houdt niet op van vrucht te dragen."

Dank u wel, Jeremia, dat ik dat in uw boek mocht lezen. Dank U wel, Heere God, dat U ons via de bomen lessen wilt leren. Dank U wel, dat U ons opmerkzaam maakt op Uw schepping. Dank U wel, voor die prachtige boeken, die U aan ons hebt gegeven. En dank U wel, dat Uw rivier nooit uitdroogt!

Noortje op 04-04-2008, 15:09
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Meer nieuws

Gekroond

Geruime tijd geleden zag ik hem weer. Wat al vaker gebeurd was, gebeurde ook toen. Hij liep recht op me af. Ik hield m'n adem in. Wat zou hij deze keer gaan zeggen?Inderdaad, wat zou het zijn? Daar wa...
Geen reacties
21-03-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering