Koninginnedag

Noortje | Geen reacties | 28-04-2008| 17:33

Al maandenlang zijn in den lande vele Oranjecomités bezig met het voorbereiden van de Koninginnedag. Immers: een feest dat het hele volk aangaat, moet goed voorbereid worden. Voor velen is dit een vrije dag. Velen zullen, uit verbondenheid met onze Koningin, de vlag uitsteken - met wimpel uiteraard. Want onze Vorstin viert haar verjaardag, temidden van haar volk.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Zeker in de plaatsen waar zij hoopt te zijn, zijn de draaiboeken tot in de puntjes in orde. Er mag geen hapering zijn. Alles moet vlekkeloos verlopen. Want de Koningin komt maar één keertje in hun woonplaats, en dan moet alles goed zijn. De ontvangstcomités staan gereed. Welkomstliederen worden er gezongen. Men straalt en is blij. Terecht!

Dezer dagen moest ik denken aan een ander groots moment. Dat is óók al tijden geleden aangekondigd. De Koning komt! Hij heeft het duidelijk bekendgemaakt. Hoe reageren wij op Zijn aangekondigde komst? Zijn er óók allerlei comités in leven geroepen om Zijn komst voor te bereiden? Zijn wij gereed om Hem te ontvangen? Kan in ons leven de vlag, als huldebetoon, uitgestoken worden, omdat we blij zijn dat Hij komt?

Zomaar wat vragen die zich aan mij opdrongen. Onze Koningin stuurt haar dienaren voor haar komst naar de plaatsen waar zij heen hoopt te gaan. Deze dienaren kijken of alles voor haar komst in orde is.

De grote Koning der koningen heeft ook Zijn dienaren gestuurd. Met de boodschap dat de mensen zich moeten voorbereiden op Zijn komst. Hebben wij dat al gedaan? Verwachten wij Zijn komst met groot verlangen? Als dat nog niet zo is, mag ik dan van harte oproepen om voorbereidingen te treffen? Nu kan het nog!

Zing mee met de liederen die Zijn komst verbeiden: "Kom, Jezus, kom. Vul dit land met Uw heerlijkheid." En als je onbevreesd Zijn komst tegemoet kunt zien, dan zul je van harte mee kunnen zingen, beseffend dat dat genade is: "En onze Koning is van Isrels God gegeven."

Maranatha!

Noortje op 28-04-2008, 17:33
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Meer nieuws

Het schip

De afgelopen tijd heb ik meermalen aan een schip moeten denken. We weten allemaal wel wat er met een schip bedoeld wordt. Een schip is een middel om mensen of dingen te vervoeren via het water. De ene...
Geen reacties
21-04-2008

Bijzondere boom

Telkens als ik er langs kwam, moest ik naar die boom kijken. Wat zàg ik toch aan die boom, daar dichtbij het heldere water? Er was iets met die boom, wat hem anders maakte dan de meeste bomen. Maar wà...
Geen reacties
04-04-2008

Gekroond

Geruime tijd geleden zag ik hem weer. Wat al vaker gebeurd was, gebeurde ook toen. Hij liep recht op me af. Ik hield m'n adem in. Wat zou hij deze keer gaan zeggen?Inderdaad, wat zou het zijn? Daar wa...
Geen reacties
21-03-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering