Bevrijdingsdag

Noortje | Geen reacties | 05-05-2008| 19:43

Toelevend naar de bevrijdingsdag, kwam er ineens een bijzondere gedachte in me op. Bevrijdingsdag kunnen we niet loskoppelen van dodenherdenking, de dag voorafgaand aan de bevrijdingsdag. Wat zijn er ontzaglijk velen omgekomen in de oorlog. Wat heeft de vrijheid onnoemelijk veel mensenlevens gekost.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Vrijheid. Wat is dat iets waar velen naar snakken. Nee, in Nederland worden we nu niet onderdrukt door de Duitsers. Maar toch. Innerlijke vrijheid, kennen we dat? Weet je zeker dat je ziel is gered van de eeuwige onderdrukking? Van de grote verdrukker? Of ben je nog steeds zijn gevangene?

Ik mag je zeggen: daar ìs vrijheid! Gratis en voor niets! Ga naar Jezus en laat Hem jouw ketenen zien waarmee je gebonden bent. Vertel Hem hoe dat komt en vraag vergeving. Hij is zo barmhartig. Zo oneindig barmhartig. Stel niet uit om naar Hem te gaan, maar doe het nu!

Ja, Hij is ook rechtvaardig. Oneindig rechtvaardig. Want waarom kunnen wij gratis en voor niets genade krijgen? Omdat er een dodenherdenking voorafgaat aan bevrijdingsdag. Jezus moest lijden en sterven om zó de prijs te betaling die onze vrijheid kost. Wat een ontzaglijk hoge prijs. De Zoon van God stierf voor gevangenen. Oneindige genade.

Bevrijdingsdag? Ja, ná Dodenherdenking. Indien dan de Zoon u zal vrijgemaakt hebben, zo zult gij waarlijk vrij zijn.

Noortje op 05-05-2008, 19:43
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Meer nieuws

Koninginnedag

Al maandenlang zijn in den lande vele Oranjecomités bezig met het voorbereiden van de Koninginnedag. Immers: een feest dat het hele volk aangaat, moet goed voorbereid worden. Voor velen is dit een vri...
Geen reacties
28-04-2008

Het schip

De afgelopen tijd heb ik meermalen aan een schip moeten denken. We weten allemaal wel wat er met een schip bedoeld wordt. Een schip is een middel om mensen of dingen te vervoeren via het water. De ene...
Geen reacties
21-04-2008

Bijzondere boom

Telkens als ik er langs kwam, moest ik naar die boom kijken. Wat zàg ik toch aan die boom, daar dichtbij het heldere water? Er was iets met die boom, wat hem anders maakte dan de meeste bomen. Maar wà...
Geen reacties
04-04-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering