Vaderdag

Noortje | Geen reacties | 04-06-2008| 16:28

Mocht je er nog niet aan hebben gedacht, dan zorgen de winkeliers er wel voor dat je het niet vergeten kúnt. Vaderdag is in aantocht. Massa's folders zorgen er wel voor dat het je aandacht niet kan ontgaan. Folders die bol staan van de cadeaus die we aan vader kunnen geven.

ADVERTORIAL

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Familiedagen is hét evenement voor jong en oud, vol activiteiten, workshops en entertainment. Geniet samen van een onvergetelijke dag vol plezier, inspiratie en gezelligheid!

Meer info...

Familiedagen 29, 30 en 31 oktober

Eén keer in 't jaar een landelijke vaderdag is zo gek nog niet. Vader mag best in het zonnetje gezet worden. Immers, een goede vader zorgt, waar hij kan en hoe hij kan, voor zijn kinderen. Een goede vader heeft het beste met hen voor en wil dat het zijn kroost aan niets ontbreekt. Wil hen beschermen tegen gevaren. Gevaren van buitenaf, gevaren van binnenuit. Vader zorgt. En daarom: vaderdag? Goed idee!

Het kan zijn dat jij daar gemengde gevoelens bij hebt. Heb jij geen vader meer? Hoe pijnlijk kan dat zijn. Hoe intens verdrietig. Een liefhebbende vader te moeten missen, dat is heel ingrijpend. Onvervangbaar. Nee, het is niet als goedkope troost bedoeld als ik zeg dat er in de hemel Iemand op je wacht, Die jouw Vader wil zijn. Dit is een troost die bestendig is tot in eeuwigheid. Duurzaam en onvervreemdbaar.

Heb jij misschien herinneringen aan je vader, die je niet zou willen hebben? Hoe pijnlijk kan dat zijn. Hoe intens verdrietig ook. Wat kun je beschadigd zijn. Maar ook dan, ook dan is er een Heelmaker, een Heiland. Hij kan je genezen. Niet alleen van je geestelijke kwalen. Oók van wat je is aangedaan, door wie-dan-ook! En deze Heelmaker wil je terugbrengen in Gods Vaderhart. Dat gún ik je zo! Dat je dát hebt ervaren. Of gaat ervaren. Genezing onder Zijn vleugelen. Zodat je een Vader krijgt, of hebt gekregen, die vér boven alle vaders uitgaat. Abba, Vader!

Folders? Wat een rommel, veelal. Het meeste gaat ongezien naar het oud papier. Tóch ervaar ik het als goed dat nu zelfs deze folders mij aanzetten tot denken. Vaderdag? Goed idee! Om nu eens niet alleen met woorden, maar ook met daden te laten zien dat je blij bent met wat vader allemaal voor je doet en voor je gedaan heeft. Met de gaven en talenten die hij ontvangen heeft.

Onfeilbare vaders zijn er niet. Daarom is het ook goed om eens te kijken naar de méns vader. Vader, die ook fouten maakt. Misschien kom je zelfs zo ver dat je je vader zijn gebrek aan -ja, aan wat niet al- kunt vergeven. Want vader heeft zelf ook vergeving nodig. Het kan de relatie tussen jouw vader en jou ten goede komen. Ik wens je een innige vader-kind-relatie toe.

Daar bovenuit is er de Hemelse Vader. Hij is wel onfeilbaar! Hij is zo groot en zo barmhartig, dat Hij onze feilen in een zee van eeuwige vergetelheid wil werpen. Dat kan, omdat de innige Vader-Zoon-relatie werd "verbroken" - om onze zonden te verzoenen. Eeuwige Vader, wat een onzegbaar indrukwekkend initiatief. Eeuwige Vader, dat U zó'n plan hebt bedacht, en het nog hebt uitgevoerd óók! En dat Uw Zoon álles heeft volbracht, zodat zonen en dochters op deze aarde U weer Váder mogen noemen...

Vader, wat moet ik U geven op Vaderdag? Alles wat ik U geven kan, is reeds door U geschonken. Dankbaarheid? Dat is een gave van U. Lofprijzing? Ja, als U het in mijn mond legt. Getuige-zijn van U? Ja, als U mij daartoe bekwaamt. Vader, míjn vruchten zijn onsmakelijk, bitter, niet om aan te zien. Maar als ik geënt ben in Ú, dan breng ik vruchten voort die aangenaam zijn. Daarom Vader: alles wat ik U geven kan, moet U bekend voorkomen. Omdat het al in Uw handen is geweest, vóórdat U het mij schonk.

Dank U, Vader, voor Uw genade. Dank U, voor Uw trouw. Dank U, Abba Vader. Dank U, o God, ik wil U danken, dat ik danken kan! En, Vader, laat mijn geschenk voor U zijn, deze dag en al de dagen van mijn leven: U al mijn liefde waardig schatten, wijl Gij mijn rechterhand woudt vatten.

Noortje op 04-06-2008, 16:28
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Meer nieuws

De mailbox

Je kent het vast wel, dat gevoel. Een beetje onbehaaglijk, een beetje benieuwd. Zal ik toch maar weer achter de computer gaan zitten? Want...! Misschien staan er wel nieuwe berichten in de mailbox. En...
Geen reacties
23-05-2008

Bevrijdingsdag

Toelevend naar de bevrijdingsdag, kwam er ineens een bijzondere gedachte in me op. Bevrijdingsdag kunnen we niet loskoppelen van dodenherdenking, de dag voorafgaand aan de bevrijdingsdag. Wat zijn er ...
Geen reacties
05-05-2008

Koninginnedag

Al maandenlang zijn in den lande vele Oranjecomités bezig met het voorbereiden van de Koninginnedag. Immers: een feest dat het hele volk aangaat, moet goed voorbereid worden. Voor velen is dit een vri...
Geen reacties
28-04-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering