Interview jongste SGPJ-voorzitter ooit
Nieuwsredactie | Geen reacties | 12-03-2013| 10:31
De kleine Jan-Willem Kranendonk was er vroeg bij. Vanaf een jaar of 6-7, toen de SGP ternauwernood zijn derde zetel binnensleepte, ging bij hem het politieke gevoel al leven. Zo'n 14 jaar later, na wederom een derde stoel in het parlement, heeft hij zelf een belangrijke functie binnen de partij. Refoweb startte Skype op en vroeg de kersverse aanvoerder van de SGP-Jongeren om de webcam aan te zetten. En ja, ook wij willen meteen alles weten over het vrouwenstandpunt ;-) | VIDEO |
De zorgverzekeringen van Care4Life
De zorgverzekeringen van Care4Life stellen de beschermwaardigheid van het leven voorop. Benieuwd hoe?
Video niet te zien? Bekijk via YouTube.
21 jaar is de Nunspeter pas en daarmee de jongste voorzitter uit de geschiedenis van de jongerenafdeling van de Staatkundig Gereformeerden. Nog een kleine 2 weken en dan begint het echt. Op zaterdag 23 maart 2013 zal hij tijdens de Algemene Ledenvergadering van SGP-jongeren zijn maidenspeech uitspreken.
Kranendonk is geen onbekende binnen de politieke jongerenorganisatie. Hij is sinds 2010 redacteur bij In Contact, het ledenmagazine van SGP-jongeren. Ook is hij regelmatig te horen als panellid van een discussieprogramma op Radio 1. Jan-Willem studeert momenteel Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Jongeren moeten volgens Kranendonk meer kansen krijgen binnen de SGP. “Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Ik roep iedere plaatselijke kiesvereniging op een twintiger in de top vijf te zetten en te betrekken bij het raadswerk. Op die manier kunnen we talentvolle mensen aan de SGP binden en hen de kans bieden al vroeg ervaring op te doen in de politiek. SGP-jongeren helpt graag bij het trainen van en zoeken naar geschikte kandidaten.”
Over het sociale leenstelsel voor studenten: “Dat er binnen het onderwijs hervormingen moeten komen, zal niemand ontkennen. Maar de gedane voorstellen voor een sociaal leenstelsel zullen er voor zorgen dat duizenden jongeren geen studie meer gaan volgen en dat studenten worden opgezadeld met een grote studieschuld. Ik vind dat een verkeerde ontwikkeling.”