Nieuw deel Straatbijbel over Genesis

Nieuwsredactie | Geen reacties | 31-07-2012| 16:53

In oktober verschijnt het tweede deel van de Straatbijbel: ‘Genesis, hoe die torrie begon’. Deze hervertelling van Genesis is een vervolg op ‘De Torrie van Mattie’, over Mattheüs. Dit eerste deel in straattaal kreeg zowel lovende als kritische reacties. Auteur Daniel de Wolf stelt dat de keuze voor Genesis logisch is: “Genesis is het eerste boek van de bijbel en veel mensen kennen de verhalen. Van Adam en Eva tot de ark van Noach. We verwachten dat er weer veel belangstelling voor zal zijn.”


Eerste deel
Eind 2011 verscheen het eerste deel van de Straatbijbel, een hervertelling van het bijbelboek Matteüs. Er kwam toen lof en kritiek, zo er zou te weinig ontzag en respect voor God doorklinken. Tegelijk was de Straatbijbel binnen twee dagen uitverkocht en zijn inmiddels meer dan 17.000 stuks over de toonbank gegaan. Ook werd de Straatbijbel genomineerd voor de Theologie Publicatieprijs. Op 10 augustus verschijnt ook een app met de Straatbijbel.



Verbijsterd
Jongeren uit onder meer Amsterdam en Rotterdam hebben meegelezen bij de voorbereidingen van dit tweede deel. Ze waren geboeid en soms zelfs licht verbijsterd over de dingen die zij in Genesis lazen. “Staat dat echt allemaal in de Bijbel?”, zo wilden ze weten. De Wolf: “Niet in deze woorden natuurlijk, maar wat ik beschrijf komt echt uit de bijbel.”

Het tweede deel van de Straatbijbel is dikker dan het eerste deel. De Wolf: “Genesis is een veel dikker boek van Mattheüs, daarom hebben we nu meer ruimte genomen. Toch kunnen we niet alle verhalen kwijt in 128 pagina’s, we kiezen voor de belangrijkste. Daarbij hebben we controversiële verhalen zeker niet overgeslagen. Zo komt bijvoorbeeld de verkrachting van Dina aan bod en de wraak die de zonen van Jakob daarvoor nemen. Ik ben trouwens ook heel benieuwd hoe mensen reageren als ze de slang in straattaal tegen Eva horen spreken in het paradijs.”

Jongerenwerker
De Straatbijbel komt voort uit een samenwerking tussen Youth for Christ, het Nederlands Bijbelgenootschap en Ark Mission. Auteur Daniel de Wolf was Youth for Christ-jongerenwerker in een Rotterdamse achterstandswijk. De Wolf geeft nu leiding aan een kleine buurtkerk met veel jongeren. Hij schrijft de Straatbijbel onder meer voor jongeren uit zijn eigen wijk.

Nieuwsredactie op 31-07-2012, 16:53
Geen reacties
Je kunt niet (meer) reageren op dit bericht. De reactiemogelijkheid is niet geactiveerd of de uiterste reactietermijn van 1 maand is verstreken.

Meer nieuws

"Christenen moeten stoppen met NEM"

Goedkoop is meestal duurkoop. Deze bekende uitspraak blijkt opnieuw een grote kern waarheid te bevatten. Geestelijke duurkoop ditmaal. Op advies van de Consumentenbond stapten veel Nederlanders over n...
27 reacties
23-07-2012

Bijbels voor Olympische atleten in Londen

Nederlandse sporters kunnen tijdens de Olympische en Paralympische Spelen een Nederlandse bijbel lezen. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft, op verzoek van het Brits Bijbelgenootschap, dertig...
Geen reacties
19-07-2012

Nieuw boek dr. C.A. van der Sluijs

De binnenkerkelijke secularisatie in ons land, daar gaat het om in Marginaal of gereformeerd. En dan vooral in de gereformeerde gezindte én in de evangelische beweging als het spiegelbeeld daarvan. Op...
Geen reacties
16-07-2012
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering