Satan verspreidt ook leugens in refokerken

Nieuwsredactie / Geen reacties

16-12-2008, 15:48

DOORN - Satan probeert ons te verblinden, ook in de reformatorische kerken. Hij komt als een engel van het licht en strooit zijn dogmatische en theologische leugens rond. Je moet toch eerst zondebesef hebben? Uitverkoren zijn? Je kunt Jezus toch maar zo niet aannemen? Allemaal "jamaars" en ons vlees luistert daar graag naar.


Dat zei kandidaat Arjan Baan, tevens directeur van de stichting HeartCry, donderdagavond tijdens zijn lezing op de jongerenavond in Doorn. Thema van de avond was "Geboden Wapenbezit".

Voorzitter Koos de Jong van de stichting JijDaar, die de jongerenavonden organiseert, refereerde in zijn inleiding aan de publicaties rond Baan en HeartCry op Refoweb en in het Reformatorisch Dagblad. Baan reageerde daarop door nog eens te benadrukken dat hij "geen moeite heeft" met de reformatorische belijdenisgeschriften. Deze uitspraak kreeg eerder de nodige kritiek van diverse predikanten uit de reformatorische achterban. Behalve dat in het visiedocument van HeartCry niet verwezen wordt naar de Drie Formulieren van Enigheid, wordt de uitspraak "geen moeite met" geïnterpreteerd als nogal "afstandelijk" in relatie tot de reformatorische grondslag van HC.

Baan wilde zijn lezing gebruiken om de vele honderden jongelui te bemoedigen. Onze God is de God van hoop (Rom. 15:13). Gods woord geeft ons hoop. Veel jongelui verkeren in wanhoop en zijn neerslachtig. Het is satan die verdeeldheid brengt thuis en in de kerk. Als we God niet meer nodig hebben, worden we overgegeven aan wanhoop. Sla vanavond je oog op Jezus. Hij is ook voor jou naar deze wereld gekomen. Dat is een heerlijke boodschap.



Een videoverslag van de avond



Satan probeert ons te laten struikelen en ons in een hinderlaag te lokken. Zo verblindt hij ons ook in de reformatorische kerken door ons zand in de ogen te strooien. Hij vult onze gedachten met dogmatische en theologische leugens. Allerlei "jamaars": Je moet toch eerst zondebesef hebben of uitverkoren zijn? Je mag Christus toch niet zomaar aannemen? Ons vlees luistert daar graag naar. Het gaat er om of je genoeg hebt aan Gods Woord. Dat is het zwaard van de Geest.

Vanavond is er maar één Naam voor jullie: Jezus Christus. Zie op Hem. Hij wil je zalig maken. Je bent vanavond welkom bij Hem en je mag neerknielen bij Zijn kribbe. Hij zegt: Wie tot Mij komt zal Ik geenszins uitwerpen. Het gaat er om dat je genoeg hebt aan Jezus. Door gebruik te maken van het bloed van Christus kun je satan aan de kant zetten. Die overwinning ligt alleen in Hem. De Heilige Geest is sterker dan satan. Als je bekeerd bent heb je niets meer van hem te vrezen.

 

Nieuwsredactie op 16-12-2008, 15:48
Geen reacties

Meer nieuws

Geen woorden had ik toen ik hoordeDe woorden die de dokter sprak.De woorden, die mijn ziel doorboorden,De kleine hoop, die in mij gloorde,Volkomen, ja volkomen brak.
Geen reacties
04-12-2008
MUKONO – “Nieuwe kinderen, doktersbezoeken, bacteriën, virussen. Er is ontzettend veel gebeurd de afgelopen twee maanden in Noah’s Ark.  Na vijf maanden geen nieuw kindje zijn er ineens heel wat kinde...
Geen reacties
02-12-2008
Door de redactie van Refoweb is gevraagd om een reactie te geven op een vraag m.b.t. de Stichting Heartcry over de gereformeerde belijdenisgeschriften. Namens Stichting Heart Cry willen wij een reacti...
Geen reacties
28-11-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering