Help een kleuterschool in Gambia bouwen

Nieuwsredactie / 1 reactie

04-04-2011, 20:57

Over een week gaan 12 jongeren met een verstandelijke beperking helpen met de bouw van een kleuterschool in Gambia. Zij willen hun steentje bijdragen aan het behalen van het zogenaamde '2e millenniumdoel': Ieder kind kan naar school. De jongeren gaan daarom bijdragen aan de bouw van een nursery in het Afrikaanse land. Alexander, vader van een van de kinderen, vertelt iets over het project en vraagt jullie hulp:


Beste Refowebbers,

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Alexander, ook wel bekend op Refoweb onder de nickname ‘Spons’. Refoweb is in al zijn facetten een prachtige site en heeft veel goeds gebracht voor mensen. Niet alleen zet het aan tot het overdenken van het geloof maar brengt het ook mensen dichter bij elkaar, zowel in vriendschap als in een relatie. Een prachtig iets waarin we het werk van God in mogen zien en dankbaar voor zijn.

Ik richt me tot de bezoekers van Refoweb omdat ik een klein beetje hulp wil hebben. Wij hebben het in Nederland hartstikke goed en ondanks al ons gezeur mogen we dankbaar zijn met wat we hebben: stromend water, gas, water, voedsel en onderwijs om maar eens wat op te noemen.
Er zijn ook landen waar dit niet vanzelfsprekend is. Gelukkig zijn er mensen die proberen de problemen eigenhandig op te lossen.  Neem bijvoorbeeld Renske Bakker die werkt voor Nacmu.

Ook ik ben betrokken geraakt bij ontwikkelingswerk. Ik heb een zoon met een verstandelijke handicap. Hij heeft ADHD en een lichte vorm van Autisme.  Het kan ook niet anders dan dat hij op speciaal onderwijs zit.  En daar gaan ze iets moois doen! Hij gaat samen met 12 leerlingen eigenhandig een klaslokaal bouwen.

VSO de Hoge Brug gaat dit jaar naar Gambia, een van de armste landen in Afrika. Onderwijs is er niet vanzelfsprekend, en je mag pas naar school  als je basis-engels kent. Voor veel kleuters is de basisschool dus niet toegankelijk.  12 leerlingen met diverse verstandelijke handicaps van VSO De Hoge brug en hun begeleiders gaan een deel aanbouwen bij een school zodat de kleuters daar wel  engels kunnen leren.

Vorig jaar is een eerste aanzet geweest en dit jaar wil men verder. Dit is een stimulans voor de leerlingen en de school voor hun betrokkenheid maar ook voor Gambia , zodat ze weten er niet alleen voor te staan.
Zelf heb ik met een vriend een site opgebouwd waarin de verhalen komen te staan die ze daar beleven.

Het is mooi om te zien wat voor een moois er uit deze jongeren kan voortkomen, ze hebben al een bedrag van 30.000 euro bij elkaar gehaald door diverse acties en sponsoring. Willen jullie deze jongeren, maar eigenlijk de kleuters in Gambia steunen? Dat kan o.a. door een gift. Met het geld kan men dan lesmateriaal, stoelen/ banken maken en kinderen in hun onderhoud voorzien.  Je kan ze ook steunen door ze te volgen op Internet, Twitter of een berichtje achter te laten in het gastenboek zodat ze weten dat ze niet alleen staan. Juist deze groep waarvan het soms niet direct zichtbaar is dat ze een handicap hebben, kan een duwtje in de rug gebruiken.

Resultaten van giften zijn concreet zichtbaar,  en ook het werk wat vorig jaar al gedaan is kan men op de site bewonderen!  Laten we met zijn allen eens zien dat vele handen (figuurlijk en letterlijk ) bergen kunnen verzetten.  
Laten we bidden en dankbaar zijn voor het werk dat daar verricht wordt.

Alvast een hartelijk dank voor de genomen moeite !



Je kunt je bijdrage storten op rekeningnummer 98 43 45 760 t.a.v. stichting JOIN Hillegondastraat 25 Rotterdam o.v.v. Gambia 2011
 

Nieuwsredactie op 04-04-2011, 20:57
1 reactie
Spons
05-04-2011 / 16:06
De stijging in bezoekers was te merken. Echter je zal zien... de site lag door een of andere fout plat...

Gelukkig werkt alles weer zoals het hoort en kunnen er bemoedigden reacties achter gelaten gaan worden.

Eigenlijk is het een wonder dat juist dit soort mensen dit werk gaat doen. Uiteraard heb je meestal normale mensen die iets organiseren maar juist deze groep die een enorme prestatie gaat neerzetten is een klein wonder.

Afgelopen zondag om voorbede gevraagd voor Rutger en alle anderen die er heen gaan. en waar zouden we zijn zonder ontwikkelingshulp, om elkaar geven en elkander lief te hebben, Gelovig of niet gelovig,

Laten we dankbaar zijn dat er nog de gelegenheid is om ontwikkelingswerk te doen want er is zoveel te helpen en het voelt als een druppel op een gloeiende plaat ! De mensen daar zullen niet alleen dankbaar zijn en ons waarderen maar ook voor de uitvoerders zelf zal het gevolgen hebben die (hopelijk ) diep zullen doorwerken in zijn / haar leven.

willen jullie Rutger gedenken in de gebeden , maar ook alle andere vrijwilligers en mensen op de wereld die zich inzetten om een klein stukje van hun leven te geven (fig ) opdat andere mensen weer verder kunnen putten uit het leven .

Meer nieuws

De poplezingen (eerstvolgende vanavond, 2 april, in Middelharnis) van Koos de Jong trekken duizenden bezoekers. In een video-interview met CIP vertelt hij meer over de achterliggende gedachten: "De te...
1 reactie
02-04-2011
Tien jaar na de uitbraak van mond- en klauwzeer in 2001 is MKZ in Kootwijkerbroek nog steeds een open zenuw. Hoe verhoudt het verzet zich tot de christelijke overtuiging van de inwoners? Wat betekent ...
3 reacties
01-04-2011
In een grot in Jordanië zijn 70 'boeken' gevonden uit de eerste eeuw. Dat schrijft de BBC. Wellicht is het de grootste ontdekking in zijn soort sinds de Dode Zeerollen. In elk exemplaar zitten metalen...
Geen reacties
31-03-2011
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering