Documentaire over Urker Mannenkoor

Nieuwsredactie / 7 reacties

05-01-2011, 11:24

4 januari zond de VPRO 'Hallelujah -tussen storm en stilte' uit, een documentaire over Urker Mannenkoor. "Koude rillingen en kippevel, dat staat je te wachten bij een optreden van het Urker Mannenkoor. De hartstochtelijke zang van het Urker Mannenkoor Hallelujah, in een schitterende harmonie, soms oorverdovend luid, is overweldigend en de stilte die daarop volgt is adembenemend. En in die stilte schuilen de gevoelens en gedachten van de koorleden. In het jaar dat het Urker Mannenkoor hun 100-jarig bestaan viert, geven de mannen hun gedachten bloot. Persoonlijke verhalen van geluk en ongeluk, van geloof en ongeloof, van zonde en berouw. En de verhalen zijn aangrijpend: van een verongelukte visser, de aanvechting van begane zonden, liefdesgeluk, tot de moord op een Urker jongen. De levens van de mannen worden gevat in het zingen van het geestelijke lied. Het koor is daarbij de plek waar alle verhalen op elkaar worden afgestemd. Want samen praten gaat niet, samen zingen wel. Tot in Parijs aan toe waar ze ter gelegenheid van hun jubileum een zinderend concert geven. En liever geen applaus, want het is geen mensenwerk."

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Nieuwsredactie op 05-01-2011, 11:24
7 reacties
Swimmie
05-01-2011 / 12:40
'k Heb de documentaire gezien. Petje af voor de makers ervan. Een bewijs dat ook niet-christelijke omroepen een ongekleurd beeld kunnen laten zien van christelijke nederland.
Prachtige achtergrondverhalen van die zangers en een mooie inkijk in die toch bijzondere bevolking 'op' Urk!
Aanbevelenswaardig!
Catherine
05-01-2011 / 12:52
Heel mooi en respectvol gemaakt ! Een aanrader om nog op uitzending gemist te kijken voor diegenen die het niet gezien hebben.
jeewee
05-01-2011 / 14:35
Bij de aankondiging dacht ik even: VPRO en Urker Mannenkoor?
Maar wat een prachtig getuigenis en hoe respectvol!

Er hebben maar liefst 558.000 mensen naar gekeken. Wat is het een wonder dat er zoveel mensen met het rijke en onopgesmukte Evangelie konden worden bereikt.
Het was diep roerend zoals hier van een rijke Christus als het ene nodige werdt getuigd!

En zelf werd ik weer even op mijn plaats gezet door te zien dat God zelf Zijn wegen kiest. Zelfs door de VPRO!
manita1986
05-01-2011 / 19:44
zeer mooi uitzending!
Ook daar kennen ze moeite en strijd!!

maar ze putten hoop uit het Geloof!
sydneylover
05-01-2011 / 21:33
Ik was aangenaam verrast dat een omroep als de VPRO zo'n mooi en integer beeld schetst van het Urker Mannenkoor, de evangelieboodschap en passant helpt verspreiden (kreeg een brok in mijn keel bij 'Ik wil zingen van mijn Heiland'), zonder een karikatuur van de christelijke traditie te maken. Hulde VPRO!
Cloudsadmirer
06-01-2011 / 10:24
June, waarom ga je dan niet naar een andere gemeente waar je wel geestelijk gevoed word?
Cloudsadmirer
06-01-2011 / 19:18
sterkte june!

Meer nieuws

Refoweb wenst je het allerbeste toe in het nieuwe jaar toe met daarin Gods onmisbare zegen! We hopen je ook in 2011 weer vaak te begroeten als bezoeker. Jullie deden dat in 2010 massaal. Nog even wa...
5 reacties
01-01-2011
Stichting Jijdaar presenteerde onlangs een nieuwe lezing over popmuziek: ”Hinken op twee gedachten. De dodelijke waarheid over popmuziek”. Gisteren kon je de avond in Apeldoorn beleven. Omroep Gelderl...
31 reacties
30-12-2010
Nog even terugblikken op het afgelopen jaar! De vragenrubriek was als nooit te voren in trek. Tot nu toe kregen jullie op 1439 vragen een antwoord van een van de 145 actieve panelleden. Marijke Rots w...
Geen reacties
30-12-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering