Presentatie HSV bij RO

RO / 62 reacties

30-11-2010, 12:44

Aanstaande zaterdag wordt in de Grote Kerk van Dordrecht de Herziene Statenvertaling gepresenteerd. De Reformatorische Omroep heeft toestemming gekregen om beeldopnames te maken van deze bijeenkomst. Op zaterdagavond zendt de RO deze integraal uit. Wij hebben ook toestemming gevraagd om de bijeenkomst van de GBS in Dordrecht uit te zenden. Die aanvraag is (vooralsnog) afgewezen.


RO op 30-11-2010, 12:44
62 reacties
Diny
30-11-2010 / 13:38
Wat voor bijeenkomst van de GBS in Dordrecht???
De GBS komt toch gewoon naar de presentatie van de HSV in de Grote Kerk?
Race406
30-11-2010 / 14:46
Ja hoor! Lekker afgeven op alles wat anders is...! En als je dan een bijeenkomst hebt die het groote nut ende den grooten verdienstelijckheit van den vertalinghe der Staten benadrukkende kan benadrukken met eenen benadrukkende benadrukking, dan is men niet willende dat anderen het groote nieuws hoorende hooren.
En hij sprak en zeide, zeggende: Verzuchting...... :-(
pannenkoek
30-11-2010 / 15:07
Diny,

ws geen lezer vd Saambinder??

GBS organiseerde een avond tegen de HSV.
Denk je echt dat het GBS zaterdag naar Dordt komt? Als dat zo is is het om te protesteren;-)
Diny
30-11-2010 / 15:21
Inderdaad, geen lezer van de Saambinder. Niet meer! Onlangs opgezegd.
We lezen wel de Waarheidsvriend. Die is véél saambinderder!
bazuin
30-11-2010 / 15:58
Rustig aan a.u.b.
Laat de liefde blijven regeren. Het is te prijzen in de GBS dat ze terug wil naar de oorspronkelijke Statenvertaling, dus zonder de "correcties" en "verbeteringen" van latere drukkers en uitgevers. Maar deze kracht is tegelijk haar zwakte. Taal is immers levend. We spreken geen Hebreeuws, Syrisch, Grieks en Latijns meer. En ook geen 17e eeuws Nederlands. Laat de GBS haar best blijven doen en laten we hopen en bidden dat ze de HSV toch naast haar SV, of desnoods daaronder, toch kan en leert waarderen.
pannenkoek
30-11-2010 / 16:02
Als ...lid kun je er haast niet onderuit. Maar daarvoor hadden wij hem ook niet. Ik zou niets missen als ik hem niet had.
pannenkoek
30-11-2010 / 16:04
Er moet geen GGlid staan maar iets anders. Als ik dat invul hoor ik al mensen roepen...... Daarom mag je het zelf invullen
Diny
30-11-2010 / 16:12
@pannenkoek
Ik snap het!
Roeltje
30-11-2010 / 16:30
Bedoelen jullie een a.s. bijeenkomst van de GBS? Gisteren in het RD een bedroevend stukje gelezen over een bijeenkomst van de GBS in Middelburg. Ben het met je eens bazuin, maar ik vrees dat dat niet haalbaar zal zijn. Waarom maken mensen van de bekende bijzaken hoofdzaken? Zoek de(n) Heere en leef!!
henkie
30-11-2010 / 16:52
Ik zit niet zo te wachten op 2 uur live zure gezichten kijken. Dus wat mij betreft houden we het bij die ene feestelijke uitzending.
Race406
30-11-2010 / 17:10
Ja mensen, straks als je voor God staat en verantwoording moet afleggen, dan wordt je gevraagd of je wel de aloude en beproefde SV hebt gelezen....

Ik stel het me zo voor: In de Grote Kerk wordt onder gezang en dankgebed de HSV ingehaald en geïntroduceerd. De organist zoekt enthousiast nog wat registers om open te trekken. God wordt hartelijk gedankt voor de hulp die HIj de vertalers heeft willen geven.
In een kerk ernaast komt men ook samen. Maar in deze kerk wordt gebeden of God deze "aanval van de vorst der duisternis" toch nog zou willen verbreken.
De HSV komt de eensgezindheid des gereformeerden gezindtes niet ten goede wordt gezegd. Ik vraag me af of dat komt door de HSV, of doordat een stel "wijze" (????????????????) mannenbroeders alles bij het oude wil laten. En maar fikken op de HSV. Dit is niet juist vertaald, dat is anders vertaald.
Och, ik kan ook een heel boekje maken met zaken waarin de SV niet juist is vertaald. En iets ANDERS vertalen wil nog niet zeggen dat dat ook VERKEERD vertalen is.
jan_we
30-11-2010 / 17:52
Aan race406

Ieder heeft recht op zijn mening, maar laten we het alstublieft fatsoenlijk houden.
Het is niet nodig je tegenstander te bespotten, laat staan onze Statenvertaling!
Redactie let op uw zaak!!
Raptor
30-11-2010 / 18:37
Er is ergens geschreven dat de HSV een splijtzwam zou zijn in de gereformeerde gezindte (weten we trouwens nog wat het woord gereformeerd betekent?). De reden van deze splijtzwam is echter anders dan verondersteld, namelijk veroorzaakt door de aanhang van de GBS zelf. Door wat in hun ogen goed lijkt te zijn en dat hardop mediaal te donderpreken (nee inderdaad, geen persoonlijke liefdevolle bijbelse gesprekken met betreffende personen), zorgen zij voor deze mogelijke tweedeling. Van de kant van de HSV heb ik niets gehoord waarom de SV van de GBS niet meer gelezen mag worden. Ooit eens afgevraagd waarom dat niet zo is???
En besef: hoe harder er geroepen wordt dat het niet goed is zonder fundamentele wezenlijke bezwaren, hoe meer de HSV gelezen zal gaan worden. Over vijf jaar hoor je niemand hier meer over, en lezen we met zijn allen de herziene GBS versie van de SV....
Ik heb gezegd.
jan_we
30-11-2010 / 19:07
Aan dhr. Raptor.

Dat u een tegenstander van de GBS bent is nu wel genoegzaam duidelijk.
Zou u dit echter ook op een andere toon naar voren willen brengen?
U oordeelt over de bedoelingen van mensen, zonder hun te kennen! In de Bijbel wordt dit veroordeelt! Als ik zeg dat de HSV een splijtzwam in de Ger. Gezindte is dan hoeft u alleen maar deze web-pagina te lezen om het bewijs daarvan te zien. We werpen elkaar nu al dingen voor de voeten die kant nog wal raken. Ik wil best uitleggen waarom ik een warme voorstander van de zuivere Statenvertaling ben, maar als ik zo eens lees wat de gevolgen kunnen zijn dan begin ik er maar niet aan. Ik wil vanacht graag rustig slapen. We hebben het goede gerucht van onze naaste ten allen tijde te bevorderen, volgens de Heidelberger Catechismus. Dat geldt van weerskanten! Ik wil best geloven dat de bedoelingen van de makers van de HSV volkomen zuiver op de graat waren. Met de uitkomst ben ik het niet eens, maar dat geeft mij nog niet het recht de bedoelingen van mijn opponenten in twijfel te trekken of bespottelijk te maken. Ik hoop dat ook de tegenstanders van de GBS en hun leden dit goed willen bedenken.
Raptor
30-11-2010 / 19:20
@jan_we Zoals helaas wel vaker bij dit medium wordt er automatisch vanuit gegaan dat iets is zoals men zelf bedenkt. Daarom communiceer ik liever persoonlijk. Ik ken veel GBS-ers (en HSV-ers) van zeer dichtbij, snap derhalve ook niet waarom je wat anders typt. Ben ook regelmatig op GBS-bijeenkomsten te vinden geweest, waar ik dan ook mijn persoonlijke stem liet horen. Bijbels, gefundeerd en liefdevol. Al deze dingen mis ik nu in de communicatie via de media, waardoor er bij velen helaas een verkeerde beeldvorming bestaat. En daar ga ik tegenin. Heb dus niets persoonlijks tegen wie dan ook, wel tegen hun onbijbelse uitingen. Bovendien kan ik dit hier zeggen, omdat ik ze ook persoonlijk daarvan op de hoogte heb gesteld. Wat helaas andersom niet altijd het geval is... Ook dat weet ik uit ervaring. Kort samengevat: ik ken de materie van dichtbij, en denk derhalve te weten waar ik over praat. Genoeg hierover, want dat is totaal niet belangrijk verder. Inhoudelijke reacties zijn altijd welkom, en voor een eerlijke beeldvorming wel zo handig!
Roeltje
30-11-2010 / 19:46
Ik citeer Raptor:

"In de Grote Kerk wordt onder gezang en dankgebed de HSV ingehaald en geïntroduceerd. De organist zoekt enthousiast nog wat registers om open te trekken. God wordt hartelijk bedankt voor de hulp die Hij de vertalers heeft willen geven."

"In een kerk ernaast komt men ook samen. Maar in deze kerk wordt gebeden of God deze "aanval van de vorst der duisternis" toch nog zou willen verbreken."

Je kunt je afvragen of de manier waarop Raptor reageert wel de juiste is, maar hier houdt hij ons allemaal wel een spiegel voor!
Raptor
30-11-2010 / 19:53
@Roeltje Fijn dat je me zo waardeert en allerlei prachtige citaten toeschrijft, maar deze zijn toch echt niet van mij maar van Race406 ;-)
Ik weet niet of dit wat afdoet aan je laatste zin, maar mocht ik de indruk hebben gewekt dat ik wat te hard heb gesproken dan bij deze mijn excuses.
jan_we
30-11-2010 / 20:18
Laten we als deelnemers aan dit forum wel argumenten gebruiken om ons standpunt naar voren te brengen. Ik lees zo tussen neus en lippen door wel enige stijl-bloempjes die we denk ik bij pa en moe aan tafel niet zouden durven zeggen. Laten we deze pagina niet gebruiken om eens lekker een ander onder uit de zak te geven. Ik weet wel zeker dat wanneer ik in mijn jonge jaren dergelijke opmerkingen op die toon had gezegd, dan was een fikse draai om mijn oren mijn deel geweest. Alle dingen stichten niet. Voor en tegenstanders van de HSV mogen hun standpunt delen, maar laat stijl en toon ook een punt van aandacht blijven. Dat ik over mijn "jonge" jaren schreef wil niet zeggen dat ik al op vergevorderde leeftijd ben gekomen. Ik meen van mezelf te kunnen zeggen dat ik, ook als GBS-lid en voorstander van de SV, nog redelijk bij de tijd ben. Ik probeer echter mijn tegenstander wel altijd als mens en naaste te benaderen, en daarnaar te handelen
Raptor
30-11-2010 / 21:05
'k Vergeet bijna het onderwerp van deze post... Hulde aan de Reformatorische Omroep, hopelijk gaat de GBS alsnog van stag zodat we ook hun gehele lezing kunnen bijwonen (ook al is het wellicht niet letterlijk). Lijkt me goed voor een eerlijke beeldvorming (en dat dan wel letterlijk)!
jan_we
30-11-2010 / 21:49
Beste Raptor,

Het wordt wel een heel gesprek op deze manier, maar nog even het volgende.
Door omstandigheden van lichamelijke aard kan ik zondags niet naar de kerk, en zal dus ook de GBS-bijeenkomst in Dordrecht niet bijwonen. Ik zou het persoonlijk dan ook best kunnen waarderen dat deze bijeenkomst via de RO zou worden uitgezonden. Aan de andere kant hoef ik jouw denk ik niet uit te leggen dat over internetgebruik ook niet eensluidend wordt gedacht.
Niet de hele achterban van de GBS zou denk ik zo'n camera onder hun neus erg kunnen waarderen. Ik denk dat we ook daar begrip voor moeten hebben.
Aan internet zit ook best een zeer duistere kant. Maar ook een wat betere kant getuige het feit dat een zekere Raptor en jan_we nu met elkaar communiceren wat ze anders wellicht nooit hadden gedaan. Zo zie je maar weer!

Meer nieuws

Beste broeders en zusters van Refoweb,   Gedankt zij onze Heere God! Ik ben weer terug in het leven. Sinds mijn operatie op 23 september j.l. (zes omleidingen en een klepreparatie) is er heel veel g...
3 reacties
29-11-2010
Organist Arjan van Hees presenteert Deo Volente zaterdag 27 november zijn debuut-cd in de Grote kerk in Apeldoorn. Het programma van de cd bevat 6 niet uitgegeven koraalwerken van Jan, Piet en Willem ...
Geen reacties
23-11-2010
In september hebben vader Wim en zoon Wilbert Magré hun tweede cd opgenomen in de Gereformeerde Kerk te Doornspijk. Op de plaat staan geestelijk, licht klassieke en populaire muziek. Het schijfje word...
2 reacties
17-11-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering