Oudste actieve bezoeker Refoweb ligt op sterven

Refoweb / 8 reacties

22-10-2010, 10:45

De oudste actieve bezoeker van Refoweb, Ger Gerritse uit Zeist, ligt op sterven. Een afvaardiging van Refoweb heeft hem donderdagavond 21 oktober kort mogen bezoeken. Het bezoek stond in het teken van afscheid nemen, maar ook van een blij vooruitzien naar de eeuwige heerlijkheid. Ger Gerritse is sinds 2008 actief op het forum van onze jongerensite. Met name zaken over geloof en bekering gingen hem aan het hart. Hij kwam zelf pas op latere leeftijd tot persoonlijk geloof. Op 5 oktober plaatste hij voor het laatst een reactie op het forum en meldde daarin dat hij ernstig ziek was.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Enkele weken geleden is hij opgenomen in het hospice van de Mirtehof in Zeist met een ernstige vorm van leverkanker en uitzaaiingen naar zijn longen. We kregen dat woensdag 20 oktober te horen. In dat sterfhuis wacht hij op de dood. Maar het is een wachten op de eeuwige heerlijkheid. Daar mocht hij donderdagavond van getuigen.

"Wat ik nooit heb begrepen is waarom de Heere naar mij heeft willen omzien", zo zei hij. "Wat een genade." Nog helder van geest wees hij op Jezus Christus, Hem alleen.

De boodschap die wij de bezoekers van Refoweb moeten meegeven, luidt als volgt: "Zoek Jezus jong, zoek Jezus vroeg. Wie Jezus heeft, die heeft genoeg."

We wensen Ger Gerritse, zijn kinderen en familie de komende tijd Gods zegen, kracht en nabijheid toe. Hem alleen de eer.

Voor wie Ger een kaart wil sturen:

De Mirtehof
G.Gerritse
Kamer 402
Molenweg 50
3708SG Zeist

Redactie Refoweb

Refoweb op 22-10-2010, 10:45
8 reacties
Dorah
22-10-2010 / 12:12
Wat mooi als iemand zo mag getuigen, ik ben er stil van.
"Zoek Jezus jong, zoek Jezus vroeg. Wie Jezus heeft, die heeft genoeg." AMEN!
Omega
22-10-2010 / 15:28
Het was een van de meest indrukwekkende bezoeken die ik ooit heb afgelegd. Hij zag niets anders dan Jezus alleen en sprak over niets anders.
Race406
23-10-2010 / 08:10
DAT is ook waar het om gaat in dit leven!
Als mensen Jezus zoeken, dan ZULLEN ze Hem ook vinden!
Wij christenen moesten meer de mond (EN het hart!!!!) vol hebben van Hem, Die in Zijn oneindige genade de zondaars opzoekt en met hen eet, ofwel hen genade schenkt.
Dan verstommen de discussies over Bijbelvertalingen en Psalmen of gezangen, kerkelijke achtergronden etc. Dan gaat het over: "Hoort, wat mij God deed ondervinden. Wat Hij gedaan heeft aan mijn geest!"
Sla heilbegerig het oog naar boven, roep de Heer ootmoedig aan, dan mag je met mond EN hart Hem loven, Hem Die alleen jou bij kan (en zal) staan!
Als je Jezus hebt, dan heb je meer dan genoeg! Dan heb je nu al eeuwig leven. Dan kun je ook het einde vol zekerheid tegemoet zien, want dan mag je straks bij Hem zijn, bij Hem Die jou op het oog had en je redde van je eigen zondige ik. Je hebt in het licht van de eeuwigheid niets aan alle discussies en stokpaardjes. Het verzoenende Bloed van de Here Jezus, DAAR heb je pas wat aan. Met de rest ga je alleen maar verloren, dat behoudt niet.....
Mijn gebed is dat we allemaal Hem mogen (leren) kennen en ook zo mogen leren getuigen. Jezus, leven van mijn leven. Dat is waar het op aan komt. De rest is allemaal overbodige ballast, en maakt het alleen maar zwaarder..
Am 5,4: Want zo zegt de HERE tot het huis Israëls: Zoekt Mij (en zoek dus geen theologische stokpaardjes!) en leeft.
Roeltje
23-10-2010 / 10:47
Wat heerlijk als je zo mag geloven. "En zie, Ik ben met ulieden al de dagen tot aan de voleinding der wereld." Mag dat voor ons allen DE troost en bemoediging zijn hier op aarde.
MvB
25-10-2010 / 08:37
Het raakte mij diep: zoek Jezus jong, zoek Jezus vroeg. Wie Jezus heeft, die heeft genoeg!
Wat rijk als je op je sterfbed zo kunt getuigen. Ik ben ook nog jong, dat zet je wel aan het denken.
Omega
25-10-2010 / 23:01
Ger Gerritse hoopt morgen 88 jaar te worden!
Omega
28-10-2010 / 23:06
Zojuist bekend geworden dat Ger Gerritse is overleden. Bevorderd tot heerlijkheid. Voor eeuwig.
Race406
03-11-2010 / 12:10
Welk een vreugde zal dat wezen,
Straks verenigd te zijn met Hem.
Daar geen rouw meer en geen tranen,
In het Nieuw Jeruzalem!

Uit genade is dit voor Ger werkelijkheid geworden.
En voor ons?
Zoek de Here en leef! Dan heb jij ook dat heerlijke vooruitzicht!

Meer nieuws

'God zij gedankt', deze uitroep klonk keer op keer tijdens de bevrijding van de 33 Chileense mijnwerkers. Het waren ook de woorden van president Sebastián Piñeda toen de eerste geredde mijnwerker bove...
1 reactie
16-10-2010
Een aantal kleine gereformeerde kerken - Vrijgemaakt, Christelijk en Nederlands Gereformeerd - discussiëren intern nog steeds over homoseksualiteit. Een punt dat hen op dit moment onderling verdeelt i...
1 reactie
11-10-2010
Boodschappen doen voor de allerarmsten in Oost-Europa. Dat kan vanaf nu op www.winterwinkelwagen.nl. Doe jij ook mee? De actie werkt simpel. In de online supermarkt stel je zelf een boodschappenpakk...
2 reacties
07-10-2010
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering