‚ÄúReve staat niet op de literatuurlijst‚ÄĚ

ROTTERDAM - Vandaag brachten jongeren van de VVD en D66 op uitnodiging van SGP-jongeren een bezoek aan een reformatorische school. Eerder stonden SGP-jongeren en de Jonge Democraten recht tegenover elkaar op verschillende opiniepagina’s over refo-onderwijs. De voorzitter van de JOVD Martijn Jonk en oud-voorzitter van de Jonge Democraten Rob Jetten en kandidaat deelraadslid in Amsterdam, Thijs Kleinpaste, bezochten op uitnodiging van SGP-jongeren, de reformatorische middelbare school Guido de Brès in Rotterdam. Beide organisaties uitten kritiek op het bijzonder onderwijs.


Het programma bevatte een rondleiding, uitleg over de school en een gesprek met leerlingen en docenten. Er volgde een gesprek over de neutraliteit van de overheid, het gelijkheidsdenken en de beperking aan vrijheid. De gasten van JD en JOVD waren het er niet mee eens dat ouders de vrijheid moeten hebben om leerlingen op te laten voeden zoals zij dat wensen. Vanaf het vierde jaar zouden leerlingen al zonder enige norm geconfronteerd moeten worden met een zo breed mogelijk scala aan opvattingen. De heer P.A. Zevenbergen gaf aan dat de identiteit bijvoorbeeld naar voren komt in de literatuurlijst bij het vak Nederlands: “Reve staat niet op de literatuurlijst”, dit tot ongenoegen van Martijn Jonk. De leerlingen gaven zelf aan dat zij het juist fijn vinden om met gelijkgestemden naar school te gaan en dat er wel degelijk alle ruimte is om te twijfelen of andere opvattingen te hebben.

Niet lang geleden was ook SP-Kamerlid Jasper van Dijk op bezoek. De leerlingen merkten na afloop op dat er met deze liberale jongeren beter te praten valt dan met de SP-er. Er was meer respect voor elkaar en er werd beter geluisterd.


 
Reacties (0)

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren. De redactie heeft deze mogelijkheid afgesloten en/of de termijn om een reactie te plaatsen is verstreken (1 maand na publicatie).

 

Like ons op Facebook - het beste van Refoweb in je tijdlijn

Powered By EXEIdeas