"Charismatische samenkomsten TRIN occult"

Nieuwsredactie / 8 reacties

17-06-2009, 09:02

HARDINXVELD-GIESSENDAM - De Stichting Heart Cry waarschuwt in zijn nieuwsbrief van deze week "ernstig" voor charismatische samenkomsten, waaronder die van de TRIN-beweging waarbij ook prof. dr. Willem Ouweneel betrokken is. Volgens de reformatorische opwekkingsbeweging zijn deze bijeenkomsten occult.


"We leven in een moeilijke en verwarrende tijd! Veel jongeren en ouderen zijn oprecht op zoek zijn naar de Waarheid. Ze bezoeken -uit honger- vrij gemakkelijk allerlei samenkomsten en internetsite's, zonder van te voren te bidden of het wel de goedkeuring van de Heere God kan hebben. Wat is het nodig om ook in deze tijd te bidden om "onderscheiding van geesten" (1 Korinthe 12:10). Wat is het nodig om elke spreker en beweging te toetsen aan het onfeilbare Woord van God. Wat is het nodig om in deze tijd niet 'geestdrijverig', maar Bijbelgetrouw en nuchter te blijven (2 Tim. 2:15-25). Daarom zei de apostel Johannes al in zijn dagen: Geliefden, gelooft niet een iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten (zalvingen) zijn uitgegaan in de wereld (1 Johannes 4:1)."
 
"Wat zien we nu gebeuren? We hebben geestelijke, psychische en/of lichamelijke problemen... Omdat er in de eigen gemeente geen aandacht aan geschonken wordt, bezoeken jongeren/ouderen vervolgens bepaalde charismatische samenkomsten om daar onder 'handoplegging' te bidden om bevrijding en/of genezing. En wat zien we gebeuren in de praktijk? Zonder enige schroom geven deze mensen zichzelf helemaal over aan bepaalde voorgangers die men totaal niet kent. Wat is het gevolg? Mensen raken -zonder het zelf door te hebben- occult gebonden door de rituelen (vallen in de geest, handoplegging) die aldaar gebeuren. Velen beseffen niet dat we eerst iemands levenswandel moeten kennen/toetsen, voordat we 'zomaar' de handen door iemand kunnen laten opleggen. De persoon die handen oplegt moet 'rein' zijn; wanneer hij dat niet is, wordt de hulpvrager zelf besmet met onreine geesten. Paulus is richting zijn geestelijke zoon Timotheüs helder en duidelijk: Leg niemand haastig de handen op, en heb geen gemeenschap aan andere zonden; bewaar uzelf rein (1 Timotheüs 5:22). Laten we deze waarschuwende woorden onthouden! Laat niemand 'zomaar' de handen opleggen, want voordat je het weet ben je occult gebonden. (We zeggen dus hiermee absoluut niet dat handoplegging op zichzelf onbijbels is, zie: Hebr. 6:1; 1 Tim. 4:14; 2 Tim. 1:6. We waarschuwen echter tegen handoplegging door 'onreine', 'occult gebonden' mensen/voorgangers.)"
 
"Het is erg aangrijpend en verdrietig te moeten constateren dat we als Heart Cry-nazorgers de laatste maanden geconfronteerd worden met jongeren en ouderen die occul' belast zijn geraakt in zgn. charismatische samenkomsten (zoals de TRIN-beweging). Dit werd veroorzaakt door handoplegging en deelname aan zgn. 'tunnels van vuur' en het zgn. 'vallen in de geest'. Daarom willen we iedereen oproepen om hier ver vandaag te blijven, en bij deelname aan zulke samenkomsten hulp te zoeken voor WARE BEVRIJDING (wat voor 95 procent uit gezond Bijbelonderwijs bestaat)! Wees zeer alert in deze tijd! Bidt om de voortdurende bescherming met het bloed van Jezus. Want daar is wonderbare kracht in het dierbaar bloed van het Lam!"
 
Op de onderstaande link wordt er gewaarschuwd voor één van de meest actieve bewegingen in Nederland. "Het is raadzaam om van deze beweging kennis te nemen, en daar anderen voor te waarschuwen."

De TRIN beweging wordt geleid door Mattheüs van der Steen. "Helaas is ook iemand als Prof. Dr. Willem Ouweneel hier intensief bij betrokken. Voor vragen en/of nazorg hierover: nazorg-heartcry@solcon.nl Voor een complete toetsing van deze beweging, zie: http://www.toetsalles.nl/htmldoc/trin.ha.htm#1
 

Nieuwsredactie op 17-06-2009, 09:02
8 reacties
bojoge5
18-06-2009 / 19:45
Sinds wanneer gaan we A.P. Geelhoed serieus nemen? Hij heeft OVERAL iets op tegen..
Kever1953
18-06-2009 / 21:10
Het is nooit verkeerd om ook in dit soort zaken kritisch te zijn en Gods Woord er naast te leggen. Dat is ook wat prof. dr. M. J. Paul zegt:

http://refoweb.nl/vragenrubriek/2652/mijn-vrouw-en-kinderen-gaan26nbsp3b2829-naar-een.html
crumbie
19-06-2009 / 16:45
Plien, pas heel goed op wat je zegt, ajb.
Nog niet zo lang geleden heb ik A.P. Geelhoed persoonlijk ontmoet en uitgebreid gesproken.
Niemand is volmaakt, ook hij niet, ook ik niet, ook jij niet. Maar ik wil je waarschuwen: blijf van Gods kinderen af, tenzij je Gods toorn over je wilt halen, en dat kan ik me niet voorstellen.
nicole
19-06-2009 / 17:05
Het is goed om kritisch te zijn, maar als ik dit stuk lees, komt het op mij heel veroordelend over. Heel jammer, want ondanks dat er misschien dingen gebeuren die 'uit het vlees' gebeuren (zoals in elke kerk en samenkomst!) gebeuren er ook hele mooie dingen. Kijk naar de vrucht, niet naar het werk. Satan is er echt niet bij gebaat om mensen dichter bij God te brengen, wat hier gelukkig wel gebeurt!
bojoge5
19-06-2009 / 17:19
Eduard1,
Ik pas op met wat ik zeg:) Maar ik ben niet overtuigd doordat jij A.P. Geelhoed pas nog gesproken hebt. Als ik zeg dat ik Ouweneel en Van der Steen pas nog ontmoet zou hebben ben jij ook niet overtuigd, toch?;) Van hen moeten we net zo goed afblijven... Maar wat bedoel jij met Gods toorn over je halen? Wat is dat concreet?
crumbie
20-06-2009 / 08:40
@plien: ik probeer je niet te overtuigen, ik waarschuw je alleen. Doe ermee wat je wilt, dat is vanaf nu jouw verantwoording.
Ik bedoel dit: wie Zijn volk aanraakt, raakt Zijn oogappel aan.
bojoge5
20-06-2009 / 12:38
En daarom wil ik dus ook graag van TRIN afblijven. Want ik ben ervan overtuigd dat zij ook bij Gods volk horen! Uiteraard zie ik daar genoeg dingen waar ik mijn twijfels bij heb (Ik weet waar ik het over heb. Ik ben er een heel aantal keren geweest, heb voor me laten bidden onder handoplegging. Heb veel filmpjes gekeken en ken een heel aantal TRIN-mensen persoonlijk) en waar ik afstand van neem, maar datzelfde heb ik ook in de rechts-reformatorische wereld (Ik weet weer waar ik het over heb. Het grootste gedeelte van mijn leven heb ik daar doorgebracht. Ook belijdenis gedaan en me actief ingezet) Ook daar zie ik 'uitspattingen' en vraag ik me af wat van de Geest is en wat van het vlees. (of zelfs demonisch?!)
Door beide ervaringen heb ik weer eens gezien hoe extreem-rechts;) en extreem-charismatisch erg dichtbij elkaar lijken te liggen... En toch heb ik in beide werelden God ervaren en ben ik in beide werelden door Hem gezegend. En dat BEIDE wil ik laten staan. Terwijl er bij BEIDE gewaarschuwd kan worden...
crumbie
20-06-2009 / 19:19
Plien: je hoort mij niet zeggen dat er in de rechts reformatorische wereld niets fout is toch? Daar is heel veel fout zelfs. Waar ik je alleen voor waarschuw is dat je niet af moet geven op een persoon. Ik weet ook best wel dat A.P. Geelhoed op heel veel dingen iets aan te merken heeft. Maar als ik eerlijk ben, en goed onderzoek en goed lees, kom ik tot slotsom dat zijn conclusies heel vaak juist zijn.
Je hoeft het niet met hem eens te zijn, dat vraagt niemand. maar een opmerking als: "sinds wanneer gaan we A.P. Geelhoed serieus nemen?" vind ik gewoon denigrerend, dat siert je niet en daarom zeg ik er wat van. Niet meer en niet minder.

En henkie: leuk dat je reageert, maar wat voeg jij inhoudelijk toe? of blijft het bij de opmerking dat je mijn reactie een zwaktebod vindt? Als dat zo is, dan kan ik daar niet zoveel mee, helaas.

Meer nieuws

VOORTHUIZEN - Het gaat (nog) niet goed met de donateursactie van de Reformatorische Omroep. Over precies twee weken moet de Reformatorische Omroep een beslissing nemen. Doorgaan of stoppen? De RO is e...
Geen reacties
16-06-2009
EDE - De Academie voor Sociale Studies van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met Krusada, een christelijk opvangcentrum voor verslaafden op Bonaire.
Geen reacties
16-06-2009
JERUZALEM – Orthodoxe joden hebben een speciale zoekmachine ontwikkeld die voor joden niet-ethische en immorele informatie links laat liggen. De zoekmachine heet Koogle, een woordspeling tussen de naa...
Geen reacties
15-06-2009
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering