Jij daar! start jongerenavond-nieuwe-stijl

Nieuwsredactie / 1 reactie

06-01-2015, 12:33

Jij daar! in Doorn start vanaf donderdag 8 januari met een compleet vernieuwde jongerenavond. Er wordt afgestapt van het bekende concept met een spreker, maar de avond kent nu een gast die op een interactieve wijze door zowel de gastheer als de bezoekers in de zaal bevraagd wordt.  | FOTO'S &VIDEO |


UPDATE 14 januari: 

 

 

UPDATE 9 januari:

 

 

 

 

 

 

(Dank aan Vidiphoto voor de pica's)


 

6 januari:
 

Doel blijft het centraal stellen van Christus als enige Bron van zaligheid. Ook de locatie is een andere. Jij daar! neemt voor wat betreft de jongerenavond afscheid van het Revius college en heeft een nieuw onderkomen gevonden in de Maartenskerk in het centrum van Doorn, met meer en betere parkeerplaatsen.
 
Uit evaluatie van met name de jongerenavond in Doorn bleek dat jongeren extra geïnteresseerd zijn in het vragengedeelte na de pauze waar de spreker antwoord geeft op zijn of haar levensvragen en – worstelingen. Dat bracht het bestuur van de jongerenorganisatie op het idee om de spreker meer te bevragen over zijn leven met Christus en de levensvragen die hieruit voortkomen, maar vooral ook wat Gods Woord ons als luisteraar hierin te zeggen heeft. In drie blokken van ruim tien minuten gaat gastheer Koos de Jong samen met de zaal het gesprek aan met een gast, van wie de naam vooraf niet bekend wordt gemaakt. Ook de zaal en de kijkers thuis kunnen reageren cq vragen stellen, direct of via interactieve media.
 
Daarnaast  blijft een belangrijk deel van het veelbeproefde concept van de jongerenavond hetzelfde: veel zingen, Bijbellezen en –uitleg. Tussendoor komen er nu optredens van een christelijke muzikant/zanger en heeft een zogenoemde sidekick zijn inbreng met informatieve beelden die ons als christenen wat te zeggen hebben. Dat kunnen indrukwekkende getuigenissen zijn van broeders en zusters wereldwijd, maar ook grappige momenten uit het leven van alle dag of reacties uit de zaal. Dat alles passend binnen het kader van het bijbels getuigenis en de identiteit van Jij daar!
 
De jongerenavond-nieuwe-stijl zal vooralsnog alleen in Doorn worden gehouden. De avonden in Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen en de Zingkring in Doorn blijven zoals ze zijn.


 
Voor de hervormde kerk in Doorn als nieuwe locatie is onder meer gekozen vanwege de ruime en makkelijk toegankelijke parkeerkelder onder het naastgelegen gemeentehuis. Daarnaast de kerk meer ruimte en mogelijkheden om de avond beter tot z’n recht te laten komen.
 
De stichting Jij daar! is een interkerkelijke jongerenorganisatie die zich richt op de Woordverkondiging onder reformatorische jongeren via het zogenoemde huiskamermodel. De avonden zijn eenvoudig van opzet en worden gehouden in een intieme, laagrempelige en gezellige sfeer. Zoals vroeger in gezinnen en vriendenkringen de Bijbel open ging en werd bestudeerd, zo wil Jij daar! op dezelfde wijze de reformatorische gezindte dienen. Daarbij vallen kerkmuren en leergeschillen weg en jongeren krijgen antwoorden op hun eigen niveau en in hun eigen taal. Veel aandacht is er ook voor het zingen van Psalmen en Bijbelgetrouwe liederen, maar ook voor onderlinge ontmoeting. Jij daar wil jongeren duidelijk maken dat er bekering mogelijk is voor de grootste der zondaren en dat de oproep van geloof en bekering in de Bijbel, welmenend en onvoorwaardelijk is.

Nieuwsredactie op 06-01-2015, 12:33
1 reactie
Omega
06-01-2015 / 12:55
Ik heb het in mijn agenda geknoopt ;-)

Meer nieuws

We muisklikken nog even versneld door dit jaar voor een korte terugblik op Refoweb.nl in 2014...    
Geen reacties
29-12-2014
Wat bezoekers zoal deden op Refoweb in 2014? De onderstaande artikelen in groten getale lezen, bijvoorbeeld! We raadpleegden de cijfers van Google Analytics en dit bleken jullie favoriete berichten ui...
Geen reacties
27-12-2014
Vanaf begin 2006 maken we al dankbaar gebruik van de diensten van dr. C.A. van der Sluijs. In de tussentijd verschenen er online zo’n 120 antwoorden van zijn hand in Refowebs vragenrubriek. Bijna 70 d...
1 reactie
01-12-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering