Water van de zondvloed gevonden?

Weet Magazine / 3 reacties

31-07-2014, 13:57

De aarde was ooit helemaal bedekt met water, meldt het Bijbelboek Genesis. Zelfs de hoogste bergtoppen verdwenen onder de golven. ‘Onzin’, zeggen critici. ‘Op aarde is véél te weinig water om dat voor elkaar te krijgen.’ Wie heeft gelijk? Recente studieresultaten zijn in het voordeel van de Bijbel. Het blijkt namelijk dat er zoveel water in de aarde zit dat je er drie oceanen mee kunt vullen!

 


Volgens Steven Jacobsen van de Northwestern University in Evanston (VS) zit er veel meer water in de aarde dan verwacht. In het populair-wetenschappelijke blad Weet Magazine van augustus staat dat hij zegt: „Wanneer al dat water op de aarde zou liggen, zouden alleen de bergtoppen er nog bovenuit steken.” Christenen die een wetenschapper zoiets horen zeggen, zullen al snel denken aan de geschiedenis in het zevende hoofdstuk van Bijbelboek Genesis, vers 11. Daar staat dat de sluizen van de hemel werden geopend en dat alle fonteinen van de grote afgrond openbraken, toen de zondvloed begon. Het water kwam dus met bakken uit de lucht en spoot tegelijkertijd ook omhoog; net zolang totdat alle hoge bergen bedekt waren.??

Dat er zoveel water in de aarde zit concluderen onderzoekers op basis van het watergehalte in het mineraal ringwoodiet. Dat is 1,5%; een percentage dat misschien laag lijkt, maar volgens Jacobsen moeten er enorme hoeveelheden ringwoodiet in de aarde zitten. Dat betekent dat er ook aanzienlijke hoeveelheden water in de aarde zijn opgeslagen.

?Jacobsen heeft gegronde redenen om aan te nemen dat er gigantisch veel ringwoodiet diep in de aarde zit. Hij gebruikte tweeduizend seismometers om schokken die na aardbevingen vrijkomen te meten. Door de snelheid van de seismische golven op verschillende dieptes te bepalen, ontdekte hij door welk type gesteente de golven heen gingen. De waterlaag werd zichtbaar doordat de golven aanzienlijk vertraagden. Het duurde langer om door nat gesteente te gaan dan door droog gesteente.? In zijn laboratorium stelde Jacobsen het materiaal bloot aan hoge druk en temperaturen, zoals je die ook op 700 kilometer diepte in de aarde tegenkomt. Jacobsen legt uit wat er dan gebeurt: „Het gesteente vertoont water aan de buitenzijde, tussen de korrels, bijna alsof het zweet”. ??

Jacobsen is nog niet klaar met zijn onderzoek. Tot nu toe is alleen bekend dat er veel waterhoudend ringwoodiet onder de Verenigde Staten ligt. Hij wil graag onderzoeken of dat op heel de aarde zo is. Ook is er meer onderzoek nodig om te bepalen hoe het water precies in het gesteente zou zijn gekomen?.

Weet Magazine op 31-07-2014, 13:57
3 reacties
mortlach
01-08-2014 / 12:53
Ik las hier een tijdje geleden al over en het eerste wat ik dacht was "eens zien hoe lang het duurt voordat christenen hiermee aan de haal gaan." Niet erg lang, blijkbaar. Gelukkig zijn er genoeg andere redenen waarom de Zondvloed een mythe is (en al helemaal
tiswat
01-08-2014 / 15:55
@Mortlach.

Er is ook geen bewijs dat er geen zondvloed heeft plaats gevonden ;)

De zogenaamde geleerden van deze wereld zijn er van overtuigt dat de planeet Mars, waar overigens nog geen water is gevonden, ooit geheel overstroomd is geweest door water.
Maar dezelfde geleerden geloven niet dat de planeet aarde, wat aan oppervlakte voor 2/3 bedekt is door water, ooit overstroomd is geweest door water.
Als we alle bergen en heuvels in zee zouden kunnen schuiven, dus de aarde glad zouden kunnen schuiven, zou de gehele aarde door een laag water bedekt zijn van 3 km.

Zoveel zogenaamde bewijzen zijn aannames, geen bewijzen.
Net als de leeftijd van de aarde, volgens de Bijbel bijna 6000 jaar.
Volgens wetenschappers 4,54 miljard jaar omdat dingen oud lijken.
God schiep Adam, en hij was 0 jaar, voor het oog iemand die veel ouder leek.
God schiep bomen, Hij sprak en het was er, grote bomen die er ouder uitzagen, net als bergen enz.

Ik verbaas me nog steeds als er een bloeiende bloem in een pot staat.
De prachtige bloeiende bloem is volgens veel wetenschappers een product van louter toeval.
De pot daarentegen geproduceerd door een intelligent wezen
Omega
01-08-2014 / 18:10
'Intelligente' wezens die geloven dat er plotseling leven uit dode materie kan ontstaan. Zoveel geloof heb ik niet eens ;-)

Meer nieuws

De overheid van de Chinese provincie Zhejiang is sinds januari druk bezig met het neerhalen van kruizen van kerken. Inmiddels hebben meer dan 100 kerken het kruis op het dak verloren, of dreigen het t...
Geen reacties
28-07-2014
VALBURG - Met onder meer tekst als "Jezus redt! Gelooft in Hem!", werden de wandelaars van de Vierdaagse van Nijmegen dinsdag begroet in Valburg. Het kerkdorp ligt halverwege de Vierdaagseroute in d...
6 reacties
15-07-2014
"De reden dat Psalmen in Afrika nauwelijks een rol spelen in het leven van christenen, is dat die liederen alleen beschikbaar zijn op oude westerse melodieën. En met die statische ritmes heeft een bew...
4 reacties
25-06-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering