Broederdebat over doop

Geloofstoerusting / Heartcry / 4 reacties

19-06-2014, 10:43

Geloofstoerusting en Heart Cry houden D.V. vrijdag 20 juni een broederdebat over de doop. Ds. M. Ezinga (reformatorisch baptist) en ds. G.A. van den Brink (Hersteld Hervormde Kerk) bevragen elkaar op hun doopvisie en lichten toe waarom zij voor of tegen de kinderdoop zijn. Het is een debat (een openbaar geloofsgesprek), maar tussen broeders. Er zijn verschillen, maar er is ook een broederband door het geloof in Jezus Christus. Vandaar de nadruk op het woord 'broederdebat', aldus de organisatie.

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

"De reden voor dit debat is drieledig. In de eerste plaats willen we in een tijd van kerkelijke verdeeldheid – ondanks een verschillend inzicht m.b.t. de doop – openbaar uitspreken dat we elkaars broeders in Christus zijn en dat we samen het Evangelie willen uitdragen in ons vaderland. Er is, in de tweede plaats, veel verwarring over wat de Bijbel zegt over de doop; juist in een debat komt naar voren waar de kracht en de zwakte van een bepaalde visie ligt. Het helpt om helder te krijgen wat de belangrijkste Bijbelse gegevens zijn. Ten derde: met dit debat willen Geloofstoerusting & Stichting HeartCry het gesprek over de doop bevorderen. Het gesprek tussen ouders en hun kinderen, tussen kerkenraden en gemeenteleden, tussen ambtsdragers en catechisanten. Welke verschillen en welke overeenkomsten zijn er tussen kinderdoop en volwassendoop? Goed inzicht in de verschillende posities kan verwijdering en karikaturen voorkomen of wegnemen."

Locatie: Driestar Educatief, Gouda
Datum: D.V. vrijdag 20 juni 2014
Aanvang: 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur
Sprekers: Ds. M. Ezinga & ds. G.A. van den Brink
Gastheer: Evangelist Arjan Baan
Organisatie: Geloofstoerusting
 

Edit 23 juni. De referaten en vragenbeantwoording zijn hier te bekijken:
 

Tags in dit artikel:

kinderdoopvolwassendoop
Geloofstoerusting / Heartcry op 19-06-2014, 10:43
4 reacties
Mona
19-06-2014 / 21:03
Kun je dit live mee luisteren of wordt het later nog online gezet?
vrouw78
20-06-2014 / 17:23
@Mona, Arjan Baan heeft in een tweet hierover een link genoemd waar het mss op te volgen is. Zie de tweets hier op RW. Hij dacht dat het na vanavond ook op geloofstoerusting.nl te zien is.
refoweb
23-06-2014 / 10:27
De video's van de avond zijn toegevoegd aan het artikel.
JohnLapre
24-06-2014 / 12:35
Het is zinvol om in een kerkelijk landschap vol zoekende mensen (en wie zoekt er niet?) dergelijke avonden te beleggen. Het is goed dat het intellect wordt ingeschakeld om belangrijke Bijbelse vragen te doorgronden. Tegelijkertijd blijkt ook tijdens zo een avond weer: wij kennen allen ten dele. Het is goed om vanuit die wetenschap elkaar de broederhand toe te steken.
De winst van de avond is dat mensen van allerlei pluimage worden uitgenodigd een persoonlijke zoektocht aan te vangen, met hulp van Gods Geest.
Credits daarom ook voor Geloofstoerusting.nl, die de taak op zich hebben genomen de avond te digitaliseren, waardoor veel meer dan 500 mensen kennis kunnen nemen van het gesproken woord.

[Wat de rol van HeartCry (HC) betreft, heb ik een paar dagen geleden een kanttekening geplaatst (volg link hieronder). Persoonlijk ben ik van overtuiging dat HC zich - als in haar begintijd - niet moet bezighouden met zaken, die secundair van aard zijn. De secundaire zaken zijn niet onbelangrijk, maar behoren m.i. niet tot de core business van HC. Als dat wel zo is, dan is het m.i. gerechtvaardigd te zeggen dat HC een andere kant op beweegt. Meerdere personen (zie blog), w.o. een Zuid-Afrikaanse opwekkingsprediker die ooit voor HC optrad, waarschuwt HC voor verkilde harten, die thema's als doop en kleding zo gemakkelijk kunnen veroorzaken.
Link naar de blog: https://johnlapretravels.wordpress.com/2014/06/21/verliest-stichting-heartcry-haar-eerdere-zalving/].

Meer nieuws

'Trouwen, of samenwonen?' is de titel van de themabrochure die Ds. H. Veldhuizen voor De Waarheidsvriend schreef. Aanleiding is het feit dat veel (jonge) mensen kiezen voor samenwonen voordat het even...
1 reactie
14-06-2014
Christian Verwoerd organiseert tijdens de WK-wedstrijden van het Nederlands Elftal 3 bijeenkomsten in Nieuw-Lekkerland. De zanger over zijn motivatie: ”Persoonlijk geloof ik dat we onvoldoende beseffe...
1 reactie
12-06-2014
De kerkverlating, kerksluiting en de gevolgen van de economische crisis zorgen ervoor dat gemeentes en de besturen van kerkgebouwen steeds creatievere oplossingen bedenken om sloop van het gebouw te v...
1 reactie
29-05-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering