God ontmoeten tijdens WK

Nieuwsredactie / 1 reactie

12-06-2014, 15:08

Christian Verwoerd organiseert tijdens de WK-wedstrijden van het Nederlands Elftal 3 bijeenkomsten in Nieuw-Lekkerland. De zanger over zijn motivatie: ”Persoonlijk geloof ik dat we onvoldoende beseffen in wat voor geestelijke strijd we ons bevinden. Ons hart kan maar één keer gevuld worden. Als het vol is met iets, kan er niks anders meer bij. Daarom zegt God tegen ons: mijn zoon, mijn dochter, geef MIJ je hart. Iedereen moet zelf samen met God beslissen hoe hij met het WK om moet gaan. Het kan zo zijn dat voetbal je niks doet, prijs de Heer daarvoor. Maar vraag God er dan ook naar wat Zijn wil is om te doen.”

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

Christian ervaart zelf de strijd om hier goed mee om te gaan en hij denkt dat vele gelovigen dat wel herkennen: ”We willen God toch betrekken in heel ons leven? Of schuiven wij hem aan de kant op het moment dat we aanvoelen dat onze keuzes niet passen bij wat Hij wil? God zegt: 'Wees heilig, want Ik ben heilig', en 'jullie geheel anders'. Hij zegt: 'Heb de wereld niet lief, want de wereld met haar begeerten gaan voorbij’.”

"Hoe mooi is het om juist op een voor mensen 'kostbare' WK avond er voor te kiezen om God op te zoeken en zo ervoor te kiezen dat we onszelf willen vullen met Hem? Hij heeft zoveel voor ons gedaan. Alles heeft Hij voor ons over gehad. We hebben werkelijk ALLES ontvangen voor nu en voor de eeuwigheid!"
 
De avonden worden gevuld met met muziek, getuigenissen, woordverkondiging en gebed.

Nieuwsredactie op 12-06-2014, 15:08
1 reactie
Reformed
12-06-2014 / 16:22
Goed initiatief! En nog goed verwoord ook, om zo weinig mogelijk ‘aanstoot’ te geven.
Er wordt op veel creatieve manieren geprobeerd de huidige voetbalwereld acceptabel te maken, door veel soorten christenen. Uiteindelijk hebben we er als wedergeboren Christenen, naast Evangelisatie, een oproep tot bekering en geloof in Christus, niets te zoeken.
Je begeeft je onder werelds vermaak waar de Naam van de Hoge en Verhevene en Zijn Zoon, Het Lam Gods, zo’n beetje iedere seconde meerdere malen ijdel gebruikt wordt door toeschouwers, spelers & commentatoren, om een bal die niet de juiste kant uit gaat! Er wordt met overdaad gedronken tot men er bij neervalt om nog maar te zwijgen van alle directe, afschuwelijke gevolgen van dit spel. Maar nee, wij kijken wel van een veilige afstand en houden onszelf voor dat het gewoon een spelletje is en we niet meedoen met het ‘verkeerde’ door op afstand mee te kijken … Een wedergeboren Christen kan zich hier volgens mij niet mee verenigen nog vrijwillig onder begeven en zou door de Geest gedreven waarschijnlijk ook niet hierin zijn vermaak vinden.
In plaats daarvan lijkt me in de wetenschap van al de ellende rondom zo’n spel, een bezoek aan een dergelijke avond of indien dit niet direct mogelijk is gewoon een uur op de knieën voor het behoud van zoveel verloren zielen en de eer van God, heel wat Godvruchtiger.

Meer nieuws

De kerkverlating, kerksluiting en de gevolgen van de economische crisis zorgen ervoor dat gemeentes en de besturen van kerkgebouwen steeds creatievere oplossingen bedenken om sloop van het gebouw te v...
1 reactie
29-05-2014
Meriam Yehya Ibrahim, een christelijke hoogzwangere vrouw uit Sudan, is donderdag 15 mei tot zweepslagen en de doodstraf veroordeeld omdat ze zich schuldig zou hebben gemaakt aan ‘overspel’ en ‘afvall...
Geen reacties
19-05-2014
Scharlaken Koord (een project van de uit 1850 stammende stichting Tot Heil des Volks) vraagt met een hippe rap aandacht voor de problemen rond ‘loverboys’. De rap is gemaakt in samenwerking met de rap...
2 reacties
14-05-2014
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering