Refo's got talent

Nieuwsredactie / 35 reacties

26-11-2013, 10:52

Hij is naar wij weten de eerste refo die deelneemt aan een landelijke talentenjacht op de TV (hier zijn vuurdoop in 2010) en maakte afgelopen zaterdag een verpletterende indruk bij het programma 'Holland's got talent'. "Mijn naam is Florian en ik wil voor jullie zingen: 'Luna' van Alessandro Safina", aldus de ex-tenor van het Urker Mannenkoor. "Ik zal proberen jullie een Poepje te laten ruiken". En zo geschiedde:

ADVERTORIAL

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

In Egypte is het steeds lastiger om rond te komen. Voedselprijzen rijzen de pan uit. U kunt het verschil maken door een voedselpakket voor een gezin van Egyptische christenen te kopen, die wij uitdelen ter plaatse. Heel praktisch willen we hiermee handen en voeten geven aan de opdracht van God om de armen te voeden. 

Doet u mee?

Geeft u Egyptische christenen een Pasen om nooit te vergeten?

 

 

Video niet te zien? Bekijk via YouTube.

 

(Uit de biografie van zijn website:)

De tenor Florian Poepjes werd in 1980 geboren in de Friese havenstad Harlingen. Reeds op zeer jonge leeftijd uitte zich zijn muzikale en vocale talent. Zingen - Florian had een heldere jongensstem - en orgelspelen deed hij graag. Florian verhuisde met zijn familie van Harlingen naar Elspeet en hij zong daar enkele jaren bij het knapenkoor 'Con Amore' onder leiding van Gerrit Knikker. Op 15 -jarige leeftijd verhuisde Florian naar Urk, waar hij in 1998 lid werd van het Urker Mannenkoor 'Hallelujah', toen onder leiding van Jan Quintus Zwart. Bij dit koor heeft Florian zijn eerste solo's als tenorzanger mogen zingen, en heeft zodoende aan een aantal zeer mooie concerten mogen meewerken. Zo zong hij als solist ondermeer in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht en in de Doelen te Rotterdam.

Op 21-jarige leeftijd besluit Florian intensieve zanglessen te gaan nemen. Zijn eerste zangpedagoog was de bekende, toen nog op Urk wonende, tenor André Post. Wanneer André Post van Urk vertrekt is Florian genoodzaakt om een nieuwe zangpedagoog te zoeken. Hij komt terecht bij de zeer bekende bas Bas Ramselaar, door wie hij tot op heden wordt gecoacht. Zijn eerste Cd nam Florian op in 2001 met als titel: "De Ster van Bethlehem".

Na een goede tijd bij het Urker Mannenkoor 'Hallelujah', was er voor Florian een periode van rust aangebroken op het gebied van de koorzang, maar later begon hij het ensemble-zingen toch te missen, met als gevolg dat Florian in 2007 lid werd van het bekende Urker koor 'De Urker Zangers' onder leiding van Jacob Schenk, waarbij hij tot op heden met veel plezier zingt. Ook bij dit koor zingt hij regelmatig de tenorsoli. Via 'De Urker Zangers' is Florian in contact gekomen met de bekende organist en dirigent Peter Wildeman. Florian treedt regelmatig als tenorsolist op bij de koren van Peter Wilderman. Dit contact heeft ook geleid tot het maken van zijn tweede Cd "De Heilige stad". Florian is met zijn heldere tenorstem regelmatig op de Nederlandse radio en televisie te bewonderen, onder andere bij het EO-programma 'Nederland Zingt'. Ook zingt hij met enig regelmaat in Duitsland, Amerika en Canada.

Nieuwsredactie op 26-11-2013, 10:52
35 reacties
jandirk
26-11-2013 / 15:02
Het zaakje stinkt en ruikt naar het dienen van 2 goden. Met alle vormen van respect, maar dit heeft niets meer met refo zijn te maken. Het is jammer dat Refoweb dit meent te moeten delen. Zo'n 'luchtig' filmpje had ik hier niet verwacht. Lees de vertaling van het liedje, en trek uw conclusie!

Alessandro Safina - Luna

Jij maan
Hoeveel liedjes heb je al gehoord?
Verlangens die in de loop der eeuwen
de hemel hebben doorkliefd om bij je te komen
Voorgedragen door dichters die niet schrijven,
en die hun verstand vaak verliezen
Jij verzamelt de zuchten van verliefden
En schenkt een droom aan elke ziel
Maan die mij gadeslaat, luister nu naar me

Alleen jij kunt mijn ziel horen, alleen jij kunt mijn ziel horen

Jij maan
Die de duur van de eeuwigheid kent
En het smalle pad van de waarheid
Breng meer licht in mijn hart
In dit mensenhart dat niet weet, niet weet
Dat liefde het leed kan verbergen
Zoals een vuur je ziel kan verbranden

Alleen jij kunt mijn ziel horen, alleen jij kunt mijn ziel horen

Jij maan
Jij verlicht de hemel en zijn uitgestrektheid
En toont ons alleen maar de helft die jij wilt
Zoals ook wij dat doorgaans doen
Engelen van krijt die niet vliegen
Geesten van papier die zich in brand steken
Harten als bladeren die daarna instorten
Dromen van lucht die verdwijnen
Afstammelingen van de aarde en jouw afstammelingen
die weten
Dat liefde het leed kan verbergen
Dat liefde het leed kan verbergen

Als een vuur kan ze je ziel verbranden
Als een vuur kan ze je ziel verbranden
Als een vuur kan ze je ziel verbranden

Licht van de dageraad, geliefde godin, godin der stilte

Maar het is met liefde dat ons hart ademhaalt
En de kracht die alles doet bewegen en verlicht

Alleen jij kunt mijn ziel horen, alleen jij
Licht van de dageraad, geliefde godin, godin der stilte
Omega
26-11-2013 / 16:26
Misschien heeft meneer Poepjes wel een boodschap voor de wereld en gaat hij nu 2 mijlen met ze mee (Paulus) ;-) Talent heeft hij in ieder geval wel.
Secretaresse
26-11-2013 / 17:02
Belachelijk!

Dit kun je als 'refo' toch niet doen?!
mozart
26-11-2013 / 18:04
Is dit het zelfde als refo got talent op de reformatorische omroep
edkroket
26-11-2013 / 18:42
niet normaal. wat een gebler. slaat nergens op. ga buiten spelen
wuppie
26-11-2013 / 19:48
dit is niet normaal als hij nu nog een christelijk lied doet dan doe je nog een beetje evangeliseren
pslob
26-11-2013 / 22:21
Och och, er komt er weer eentje boven het maaiveld uit... bam, z'n kop er af mensen!!
Met de eerste reactie ben ik het trouwens wel eens, is trouwens ook de enige inhoudelijke reactie tot nog toe. En voor de mensen die dit bleren vinden, jullie hebben al die kinderen tijdens de massale samenzang van Psalm 68:10 in de gemiddelde Bovenkerk te Kampen nog niet gehoord zeker... bah!
bakkertjemaart
26-11-2013 / 23:44
Denk ook niet dat ook al had hij een christelijk lied gedaan dat dit de manier van evangeliseren is. Ik hoop dat we er allemaal over eens zijn dat Hollands got talent puur werelds vermaak is, daar mag je je natuurlijk niet in vermengen, om zeg maar door naar de volgende ronde te gaan en te willen winnen. Jona moest natuurlijk ook naar Ninevé maar hij moest niet met hun mee gaan doen met de zonde tijdens het evangeliseren. Denk niet dat deze man dezelfde instelling heeft als een evangelist die op een rockconcert het Woord aan het verkondigen is.
Josefath
27-11-2013 / 00:00
IJDELHEID DER IJDELHEDEN, ZEGT DE PREDIKER; HET IS AL IJDELHEID!
Mona
27-11-2013 / 10:00
@ pslob:
beetje off topic, maar wat betekent:
de gemiddelde Bovenkerk te Kampen?
Evy
27-11-2013 / 11:42
een boodschap voor de wereld @omega??? In geen geval die boodschap die Paulus verkondigde. het heeft dan ook niets te maken met twee mijlen meegaan. het is puur zelfverheffing en het strelen van het eigen imago. Hoe kunje dit rijmen met het jezelf onbesmet bewaren van de wereld en de waarschuwing dat een christen geen vriend van de wereld moet zijn?
Dorah
27-11-2013 / 13:29
@ Josefath. ik ben benieuwd naar jouw exegese van de zin uit het boek Prediker. Wat betekent dat volgens jou? (tip: lees ook de Hebreeuwse tekst en lees het dan in de context van het hele boek).
Omega
27-11-2013 / 18:09
@Evy Niet zo ongeduldig Evy. Poepjes heeft nog een aantal uitzendingen te gaan (behalve als het aan Gordon ligt natuurlijk). Misschien komt er straks wel een mooie tenorsolo van Bach langs.
rotterdam
27-11-2013 / 18:42
@Dorah ; Lucht en leegte, zegt Prediker,
lucht en leegte, alles is leegte.
Mooi toch - die nieuwe bijbelvertaling
Dorah
27-11-2013 / 20:39
@ rotterdam, Nee, niet mooi, die nieuwe bijbelvertaling. Ik vind deze vertaling beter recht doen aan de Hebreeuwse tekst: 'Een en al vluchtigheid, zegt Prediker,
een en al vluchtigheid, alles is even vluchtig.' (HSV)
De context is erg belangrijk. De nieuwste vertaling (nog niet af geloof ik) maakt het helemaal bont: ' alles is zinloos, zegt Prediker'. Erg jammer. Dat staat er echt niet.
Evy
28-11-2013 / 10:19
ach @omega, wat heeft geduld er nu weer mee te maken. het gaat om het principe en de beginsituatie. Het initiatief deugt niet, maar goed mensen als jij gaan dan ineens ruimte zoeken en de boel oprekken. niet bepaald radicaal. En by the way, Florian is niet eens door naar de liveshows, dus je optimisme is sowieso misplaatst :)
mamavan3
28-11-2013 / 13:18
@omega: wat betreft de uitspraak van de Heere Jezus in de Bergrede over die 2 mijlen. Het wordt door Jezus (en later in 1 Kor 6 door Paulus) niet bedoeld als een 'meeveren' met de wereld, maar in dezelfde context als: zo wie u op de rechterwang slaat, keer hem ook de andere toe. Dus als je onrecht aangedaan wordt door gedwongen (zelfde woord wordt gebruikt als Simon van Cyrene het kruis moet dragen) 1 mijl mee te gaan, ga dan maar 2 mijlen mee. De minste zijn....... Zien wij die houding bij Florian, en bij ons??

@pslob: psalm 68:10, gezongen door kinderen, wat is daar mis mee? Uit de mond der jonge kinderen wordt Zijn lof verkondigd! Hoorden wij Florian Gods lof en eer verkondigen? God ziet het hart aan, weet met welke intentie we zingen, hoe zingen wij??
Omega
28-11-2013 / 18:54
@Evy Geduld is anders een mooi principe ;-) De praktijk is dat er met een kromme stok, ook rechte slagen uitgedeeld kunnen worden. M.a.w. meneer Poepjes had met zijn tv-optreden een goede indruk kunnen achterlaten van christenen. Ik had hem graag die kans gegeven. Ik vrees wel dat hij de komende Wegwijs-beurs kan vergeten ;-)

@mamavan3 Als Florian niet de minste is, moeten wij het maar zijn en 2 mijlen met hem meegaan ;-)
refoweb
28-11-2013 / 23:12
Mocht je nog meer reacties willen lezen, volg ons dan ook op Facebook. Daar staan op dit moment 76 berichtjes bij dit artikel: https://www.facebook.com/refoweb/posts/666191556746077
daf
28-11-2013 / 23:22
Inderdaad refoweb. Daar staan 120 likes. Je zou een beetje een verkeerd beeld krijgen van bovenstaande reakties. Op facebook staan ook reakties van mevrouw poepjes. Wat ze zegt klinkt me logisch in de oren. Hij wil professioneel muzikant zijn en dat kan niet in de refowereld. Dan moet je op sollicitatiegesprek bij niet-refo's, zoals nu is gebeurd.

Het nummer is niet echt gelukkig gekozen maar zijn italiaans zal wel net zo goed zijn als dat van mij ;-)

Meer nieuws

NIJKERK - Voor het pand van Christenen voor Israël in Nijkerk langs de A28 is maandag de grootste chanoekia (menora) ter wereld geplaatst. De negenarmige kandelaar in de vorm van een Davidsster is b...
Geen reacties
25-11-2013
Behoor je tot de reformatorische gezindte en ben je tussen de 18-40 jaar? Doe dan mee aan het onderzoek 'Informatie over vaccinatie 2013'.
Geen reacties
19-11-2013
Op zijn blog beschrijft dominee Ben Tramper een bijzonder voorval uit het leven van een man die voor een ingrijpende operatie stond: zijn tong moest worden verwijderd wegens een tumor achter in de mon...
2 reacties
13-11-2013
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering