Weerklank

Noortje / Geen reacties

17-11-2008, 11:43

Ze zat daar, stilletjes aangeschoven, te wachten op de dingen die komen gaan. Bijna voorin de kerk. Ze keek om zich heen: wat indrukwekkend mooi, wat groot, en... wat fijn is het hier. Nee, 't was geen gewone kerkdienst, 't was -hoe noem je dat nou toch weer- nou ja, 't was ánders. Maar ze vond het fijn dat ze méé mocht. En daar zat ze.


Daar is de dominee. O kijk, hij loopt naar voren. Hij zegt wat. Ze kan zich niet meer herinneren wát hij zei. Maar ze weet nog wel heel erg goed wat er daarná gebeurde. Als ze eraan terugdenkt, dan wordt ze er nog zo héél blij van. Ver achter haar zat de organist. En toen hij de toetsen beroerde, toen ging er een siddering door haar heen. Zo, díé kan het écht!

Ze hebben mooie verzen gezongen met elkaar. Prachtige liederen. Maar 't mooiste van alles vond ze het orgelspel. 't Was haast nog storend dat daar doorheen werd gezongen. Nee, ze heeft er geen weet van hóé je moet spelen, maar ze vóélde het gewoon: dit is écht. Dit is zó mooi, dat ze wel zou kunnen schreien van blijdschap.

Soms zie je bij orgels wel eens van die beeldjes, engeltjes en zo. Bij dit orgel wás dat niet, maar ze dacht dat degene die speelde haast wel zo'n engeltje moest zijn. Zó mooi. En of het kan, ze weet het niet, maar het leek wel of er snaren op haar ziel werden aangeraakt.

Haar hart schreide, omdat het zó lieflijk klonk, zo doordrong in haar ziel. Raar was dat, ze voelde zo'n héímwee. Hoe kan dat nou? Dat wist ze ook niet, maar er kwam zó'n diep verlangen naar de Heere God. Wat moet het heerlijk zijn in de hemel. En als deze muziek haar zo ráákte, dan moest 't toch zeker ook in de hemel gehoord worden.

Toen 't afgelopen was, zag ze hem. De organist. 't Was een heel gewone man. En toch bijzonder. Ze kreeg een knipoogje van hem - en ineens wist ze 't: hij houdt óók veel van de Heere Jezus.

Noortje op 17-11-2008, 11:43
Geen reacties

Meer nieuws

Als ik Calvijn was geweest, dan had ik het niet echt fijn gevonden dat er 500 jaar na mijn geboorte op deze manier aandacht aan dat feit wordt geschonken. Niet alles heb ik van deze reformator gelezen...
Geen reacties
27-10-2008
Soms kan het lijken dat je leven is als een tocht door de woestijn. Dor en droog. Warm, héét zelfs. Troosteloos, bijna eindeloos. Saai ook, en ook bedreigend. Al die wilde dieren, die daar rondsluipen...
Geen reacties
22-09-2008
Je hebt 60 seconden in een minuut. Je hebt 60 minuten in een uur. In een uur zijn dat 3 600 seconden. In een dag zitten 24 uren. Het totaal aantal seconden van een dag bedraagt 86 400. Dat is slechts ...
Geen reacties
04-09-2008
website-ontwikkeling door webdevelopment by Accendis
design website door design website by Mooimerk
hosting website door hosting website by STH Automatisering